Boka minnesstunden på en restaurang och minska arbetsbördan

Boka minnesstunden på en restaurang och minska arbetsbördan

En sak som slår de flesta när en anhörig går bort är hur mycket arbete som krävs för att hantera situationen, utöver den sorg men givetvis upplever och måste hantera. Boende måste tömmas och ordnas med, prenumerationer ska sägas upp, dödsbo ska delas upp, begravning ska planeras och en minnesstund ska ordnas.

Därför är det många som blir överväldigade och enormt stressade under denna svåra tid. Men det behöver inte nödvändigtvis vara så. Genom att ta ett par smarta val och låta experter hantera de processer de är bäst på kan man spara både energi och tid. En av de saker som ofta sparar en mest tid är att boka in minnesstunden på en restaurang.

Restaurangen underlättar på flera plan

Vid en minnesstund så förväntas det i regel att man serverar mat till alla som kommer och att där är en trevlig och lugn atmosfär på plats. Att boka minnesstunden på en restaurang så löser sig detta automatiskt.

För det första kan du få hjälp med all matlagning och servering och för det andra håller du minnesstunden i en mysig och trivsam miljö. Många begravningsbyråer i Stockholm samarbetar med eller kan åtminstone rekommendera passande restauranger att använda sig av.

Det brukar också vara uppskattat att ha minnesstunden på en restaurang som den avlidne gillade, kanske den lokala krogen eller personens absoluta favoritrestaurang.

Även ett café är att rekommendera

Önskar man har en lite enklare minnesstund så behöver man så klart inte boka en hel restaurang, utan i många fall räcker det med ett café. Ska minnesstunden hållas under årets varmare månader kan det vara fördelaktigt att välja ett café med en mysig och rymlig uteplats där alla kan samlas.

Slutligen behöver man inte boka en hel lokal för minnesstunden, det går bra att ha den hemma. Vill man fortfarande spara tid så rekommenderar vi i så fall att man använder sig av en cateringfirma till fikat eller maten, så slipper du tänka på den biten.