Ät restaurangmat hemma med en lyxig matkasse

Ät restaurangmat hemma med en lyxig matkasse

Att äta på restaurang är något som väldigt många av oss unnar oss som en vardagslyx. Däremot är det inte alla som har råd att göra det lika ofta som man kanske hade velat, framför allt inte nu mitt i en lågkonjunktur där priset på livsmedel och därmed restaurang mat stiger i raketfart.

Som tur är finns det en mycket smidig lösning som man förmodligen inte tänker på i första hand, nämligen lyxiga matkassar. Vi tänkte inte heller att matkassar skulle kunna jämföras med restaurangmat, men efter att ha testat ett par av de bäst matkassarna är vi övertygade.

Hitta en lyxig matkasse

Det första steget är såklart att hitta en lyxig matkasse. Vi använde oss av hemsidan matkassen.nu för att få en snabb överblick av vad som erbjuds på marknaden. Och det är tydligt att det är en aktör som utmärker sig extra mycket just när det gäller lyxig mat med hemleverans: Matkomfort.

Matkomfort erbjuder kockförberedda matkassar där varje veckomeny skapats av ett team erfarna kockar. Varje måltid är noggrant ihopplockad och baseras på de bästa, svenska råvarorna efter säsong. Dessutom tillagar Matkomforts kockar alla tidskrävande såser, fonder och smaksättare så att du bara behöver värma upp vissa ingredienser för att sedan servera restaurangvärdig mat hemma.

Företaget har idag flera olika matkassar däribland en vegetarisk matkasse, en snabb matkasse och en hälsoinriktad matkasse. Den som verkligen vill äta kvalitativ restaurangmat hemma ska dock välja Premiumkassen. Det är en matkasse som utlovar total lyxig och mat i världsklass. Dessutom finns den tillgänglig för mellan 1 och 8 personer, så du kan beställa hem en matkasse även för större middagsbjudningar.

För dig som tränar så berättar nyhetstidningen sportidrott om vikten av kost kombinerat med träning här.

Matkassar har ingen bindningstid

Även om konceptet matkassar är en prenumerationstjänst i grunden så betyder inte det att man måste få hem en matkasse varje vecka. Ingen av de ledande matkasseföretagen har nämligen bindningstid på sina prenumerationer vilket innebär att du kan beställa matkassar de veckor du känner för att lyxa till det lite extra. Sen kan du pausa eller avbryta prenumerationen helt fritt.

Detta är också smidigt när man vill hitta den perfekta matkassen då det tillåter dig att testa flera olika leverantörer och matkassar innan du bestämmer dig för vilken du vill använda.

Matkassarna verkar stå emot inflationen

Som vi nämnde i början är ett stort problem för många just nu den rusande inflationen som bland annat driver upp priset på livsmedel. Detta verkar dock inte påverka matkassarna vars priser inte har stigit alls i samma takt som inflationen.

Faktum är att Hello Fresh – en av de ledande, globala matkasseföretagen – endast har höjt sina priser med 5% det senaste halvåret. Detta jämfört med prognoser som visar på att livsmedelspriserna kan stiga med upp till 25% under kommande 1-2 år. 

Således är matkassar både ett sätt att kunna avnjuta restaurangmat hemma samtidigt som man kan hålla nere sina matrelaterade utgifter. En win-win för dig som uppskattar vardagslyx!