SAS Eurobonus – en introduktion

SAS Eurobonus – en introduktion

SAS Eurobonus är namnet på ett av de mest populära bonusprogrammen i Sverige. Som namnet avslöjar är det flygbolaget SAS som står bakom programmet och poängen man kan tjäna använder man med fördel för att få rabatt på flygbiljetter, resekostnader och andra relaterade utgifter.

Det är enkelt att börja använda SAS Eurobonus och det går att koppla till vilket kreditkort eller betalkort som helst. Därmed är programmet tillgängligt för alla som är över 18 år gamla. Nedan kan du läsa mer om bonusprogrammet och hur man använder det med tips från experterna på kreditkort.nu som bland annat skrivit en ingående guide om SAS Eurobonus på sin egen sajt.

Så här fungerar det

Tjäna poäng på allt

Med ett SAS Eurobonus-kort tjänar du poäng varje gång du använder kortet oavsett om du bokar resor, betalar på en restaurang i Stockholm, shoppar eller handlar mat i matbutik. Det är långt ifrån alla bonusprogram som är så passa generösa då de flesta begränsa intjänandet av poäng till specifika butiker eller kedjor.

SAS Eurobonus finns i olika nivåer och ju högre nivå du är med i desto mer poäng, förmåner och erbjudanden får du. Dessutom tjänar man extra mycket poäng när man bokar flygresor med SAS eller en av deras samarbetspartners i Star Alliance.

Spara pengar på resor

Dina intjänade poäng kan du sedan använda till att få rabatter på flygresor med SAS och andra relaterade utgifter. Detta innebär att du som flyger ofta och mycket kan spara tusentals kronor per år och till och med flyga helt gratis om du samlat in tillräckligt mycket poäng.

För mer information kan du läsa Pressbladets artikel om SAS.

Exklusiva erbjudanden

Utöver bonuspoängen som du tjänar när du använder ditt kort så erbjuder SAS Eurobonus exklusiva rabatter och erbjudanden på sina egna tjänster samt hos tredje parter. Dessa erbjudanden uppdateras med jämna mellanrum så vi råder dig till att kika på SAS Eurobonus hemsida för att läsa mer om de erbjudanden som är tillgängliga just nu.

Koldioxidkompensation

Slutligen har SAS Eurobonus börjat koldioxidkompensera för alla flygbiljetter som bokas av SAS Eurobonusmedlemmar. Det innebär att du dels kan spara pengar på dina resor men dessutom flyga med gott samvete då din flygresa inte har lika stor negativ inverkan på miljön som om du hade bokat biljetter utan att vara medlem.

Koppla ditt vanliga kredit- eller betalkort till programmet

Den allra största fördelen med SAS Eurobonus är att programmet är tillgängligt för alla som är över 18 år och har ett svenskt kredit- eller betalkort. Du kan alltså koppla antingen ditt kreditkort eller ditt vanliga bankkort till programmet och börja tjäna poäng redan idag.

Vi – och många andra – uppskattar denna lösning då man inte behöver begränsa sig till ett specifikt kort kopplat till programmet. På så sätt kan du välja det kreditkort som passar dig bäst, förslagsvis med bra reseförsäkring och andra förmåner, och sen lägga till SAS Eurobonus som en extra bonus på kortet.

Kreditkort som är automatiskt kopplade till SAS Eurobonus

Om du vill skaffa dig ett kreditkort och framför allt vill ha tillgång till detta bonusprogram så finns det flertalet kreditkort att välja mellan. Bland annat har SAS Eurobonus två egna kreditkort – SAS Eurobonus World Mastercard och SAS Eurobonus World Premium Mastercard. Men även American Express samarbetar med SAS Eurobonus och har det finns flera Amex-kort med automatisk koppling till programmet, däribland:

  • SAS Amex Classic
  • SAS Amex Elite
  • SAS Amex Premium

OBS! Tänk på att det finns vissa risker med kreditkort och betalar man inte in sina fakturor i tid finns risken att man börjar bygga ett skuldberg. Därför måste alla som ansöker om kreditkort genomgå en kreditupplysning. Skulle din ansökan nekas kan du som sagt koppla ditt vanliga bankkort till SAS Eurobonus ändå.