Förverkliga dina byggprojekt

Förverkliga dina byggprojekt

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Tips

Dags att skrida till verket med alla byggprojekt som samlats på hög? Ta vara på och maxa sommarhalvåret med inspirerande och roliga byggprojekt för ditt hem eller din sommarstuga.

Kvalité till bra pris

Lusten att börja bygga och fixa i trädgården vaknar lätt till liv i samma takt som fåglarnas kvittrande ökar och solens strålar börjar värma. Nu är det hög tid att skrida till verket med alla planer som du har gått och tänkt på! När du planerar ditt arbete med byggprojektet är steg ett att leta efter virke i bra kvalité till ett vettigt pris


Kanske är det en altan som du tänkt bygga? Eller så vill du lägga arbetet på ett staket eller ett tjusigt räcke? Ordna skugga med en tjusig pergola? Ja, det finns självklart hur många idéer som helst och oavsett vilka just dina är så är det lätt att hitta det du behöver på marknaden. Utbudet är gigantiskt av virke samt annat nödvändigt material, som till exempel reglar och stolpar, råspont, panel, vangstycken och trallbrädor.

Tryckimpregnerat virke skyddar på djupet

Undrar du vilket virke du ska välja – obehandlat eller tryckimpregnerat? Om ditt byggprojekt ska tåla väta och fukt, ska du välja ett tryckimpregnerat virke. Visste du att det är den enda behandlingsmetod som faktiskt garanterat skyddar hela virket från röta? Väljer du att behandla med träolja bör du tänka på att den endast skyddar själva ytan av virket. 


Ett tryckimpregnerat virke behöver du inte underhålla för att det ska hålla fukten borta, men däremot håller sig ytan vackrare om du lägger lite arbete då och då på att behandla den med träolja. Och när du ändå är på gång med träoljan kan du gärna ge lite extra kärlek och omtanke till dina utemöbler i trä. Det gör du enkelt med lite sandpapper och därefter olja in. Inte mycket arbete, men ger ett strålande resultat!