Vilken är den starkaste chilin i världen?

Vilken är den starkaste chilin i världen?

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Tips

Världens starkaste chili är Pepper X som mätts till cirka 2,7 miljoner Scoville. Denna extremt heta chili är ett resultat av Ed Curries passionerade arbete med att odla sorter som når nya nivåer av intensitet. Med sin överväldigande hetta, har Pepper X satt nya rekord och överträffar alla tidigare kända chilisorter.

Världens starkaste chilis officiella rankning

När man kollar på listan över de starkaste chilisorterna, är det viktigt att förstå hur deras hetta klassificeras och erkänns globalt.

Bestäms av Guniess Rekordbok

För att en chili ska kunna kvalificera sig för detta erkännande, måste dess hetta ha mätts flera gånger under kontrollerade förhållanden av Guinness Rekordbok. 

Resultatet måste konsekvent ha uppnått rekordet värdet på Scoville-skalan. Detta garanterar att rekordet är tillförlitligt och inte ett resultat av en tillfällig avvikelse.

Mäts i scoville-skalan

Scoville-skalan är det officiella verktyget för att mäta en chilins hetta, angiven i enheter kända som Scoville Heat Units (SHU). Ett högre värde på SHU indikerar en starkare chili.

Till exempel har Carolina Reaper som tidigare känd som världens starkaste chili, mätts till cirka 2,200,000 SHU. Andra noterbara chilifrukter inkluderar Trinidad Moruga Scorpion och Dragons Breath, vilka också rankas högt på skalan med 2,009,231 SHU respektive 2,480,000 SHU men som inte har erkänts officiellt av Guinness Rekordbok .

PlaceringSortHetta (SHU)
1Pepper X2,693,000
2Carolina Reaper2,200,000
3Trinidad Moruga Scorpion2,009,231

Vanliga frågor och svar

Hur många scoville är det i en Carolina Reaper?

Carolina Reaper har ungefär 2,200,000 Scoville Heat Units.

Hur starkt är 30000 scoville?

30000 Scoville kan jämföras med hettan hos en Cayennepeppar.

Är Habanero starkare än chili?

Habanero är en typ av chili och är en av dom starkare chilisorter.