Bästa tapasrestaurangerna i Stockholm: Topp 5 för autentisk spansk smak

Bästa tapasrestaurangerna i Stockholm

Stockholm är en stad som älskar mat, och tapas är inget undantag. Denna spanska tradition har blivit populär här, med många restauranger som erbjuder små, läckra rätter att dela.

Vi har hittat de bästa tapasrestaurangerna i Stockholm för dig att njuta av. Från traditionella spanska smaker till moderna tolkningar finns det något för alla smaker. Oavsett om du vill ha en avslappnad kväll eller en festlig middag, har vi alternativen.

1) AQUI Tapas & Bar

Vi besökte AQUI Tapas & Bar, en äkta spansk pärla i hjärtat av Stockholm. Restaurangen erbjuder en genuin tapasupplevelse med en modern twist.

Menyn imponerar med ett brett utbud av klassiska tapas. Rätterna tillagas med omsorg och högkvalitativa råvaror. Smakerna är autentiska och transporterar en direkt till Spanien.

Atmosfären är avslappnad och livlig, perfekt för både after work och längre middagar. Personalen är kunnig och passionerad, vilket bidrar till en minnesvärd kväll.

AQUI öppnar klockan 16:00 varje dag. Det är en populär plats, så vi rekommenderar att boka bord i förväg.

Betyg: 4,3 (1 recension)
Plats: Kammakargatan 9, 111 40 Stockholm
Kontakt: 08-411 40 29
Hemsida: Besök hemsida

2) Sangria Tapas Bar

Vi besökte nyligen Sangria Tapas Bar på Sankt Eriksgatan. Restaurangen har en mysig atmosfär som påminner om Spanien. Menyns fokus ligger på traditionella tapas.

Vi provade flera rätter, bland annat patatas bravas och gambas al ajillo. Smakerna var äkta och portionerna lagom stora för delning. Priserna är rimliga för Stockholm.

Servicen var snabb och personalen kunnig om maten och vinet. Vi rekommenderar att boka bord, särskilt på helgerna då det kan bli fullt.

Sangria Tapas Bar är ett bra val för en avslappnad kväll med vänner eller en romantisk middag för två.

Betyg: 4,3 (662 omdömen)
Plats: Sankt Eriksgatan 108, 113 31 Stockholm
Kontakt: 08-33 45 00
Hemsida: Besök hemsidan

3) Caliente Tapasbar City

Vi besökte nyligen Caliente Tapasbar City och blev imponerade av deras autentiska spanska tapas. Menyn erbjuder en mängd olika smårätter, från klassiska patatas bravas till läckra skaldjursrätter.

Atmosfären är livlig och välkomnande, perfekt för en avslappnad middag med vänner. Vi njöt särskilt av deras sangria, som var smakrik och uppfriskande.

Servicen var snabb och vänlig. Priserna är rimliga för Stockholm, med de flesta tapasrätter mellan 65-95 kr. Vi rekommenderar att boka bord i förväg, särskilt på helgerna.

Betyg: 4,1 (1 recension)
Plats: Adolf Fredriks kyrkogata 12, 111 37 Stockholm
Kontakt: 08-23 21 21
Hemsida: Besök hemsidan

4) Ramblas

Vi besökte nyligen Ramblas på Södermalm och blev imponerade av deras spanska tapas. Restaurangen har en mysig atmosfär som påminner om en äkta spansk taverna.

Menyn erbjuder en mängd smårätter från hela världen. Vi provade flera olika tapas och blev särskilt förtjusta i deras hemlagade rätter.

Servicen var utmärkt och personalen var kunnig om maten och dryckerna. Priserna var rimliga för kvaliteten på maten.

Ramblas är perfekt för en avslappnad middag med vänner eller en romantisk kväll ute. Det är definitivt en av de bästa tapasrestaurangerna i Stockholm.

Betyg: 4,3 (1 recension)
Plats: Långholmsgatan 3, 117 33 Stockholm
Kontakt: 08-669 25 36
Hemsida: Besök hemsida

5) Boqueria Stockholm

Vi besökte nyligen Boqueria Stockholm, en äkta spansk tapasrestaurang i hjärtat av staden. Menyn är fylld med klassiska tapas och moderna tolkningar.

Paellan är en av deras specialiteter. Den tillagas traditionellt med bombarisris och sjuder i en passande fond. Grillad kyckling är ett populärt tillbehör.

Lunchmenyn erbjuder en mängd alternativ. Vi provade den bakade kalvhögsreven med chipotle och majs. Fläsksnitzel med sardellsmör var också utsökt.

För kvällsbesök rekommenderar vi att boka bord. Restaurangen har en livlig atmosfär och är ofta fullsatt.

Betyg: 4 (2 omdömen)
Plats: MOOD STOCKHOLM, Jakobsbergsgatan 17, 111 44 Stockholm
Kontakt: 08-30 74 00
Hemsida: Besök hemsidan

6) Mondo Tapas Bar & Restaurang

Vi besökte nyligen Mondo Tapas Bar & Restaurang på Odengatan. Stället har en mysig atmosfär och ett brett utbud av spanska tapas.

Menyn erbjuder både klassiska och innovativa rätter. Vi provade patatas bravas och en utsökt charkbricka. Vinlistan är imponerande med många spanska alternativ.

Servicen var uppmärksam och personalen kunnig om menyns innehåll. Priserna är rimliga för Stockholm, med de flesta tapas mellan 75-125 kr.

Betyg: 4,2 (980 recensioner)
Plats: Odengatan 47, 113 51 Stockholm
Kontakt: 076-210 18 14
Hemsida: Besök hemsidan

7) Bar Nombre

Bar Nombre är en pärla för tapasälskare i Stockholm. Sedan 2011 har de serverat utsökta spanska viner och modern mat med spanska inslag. Vi blev imponerade av deras mångsidiga meny.

Restaurangen erbjuder olika upplevelser. Man kan njuta av en trerätters middag vid kockens bord, smaka på charkuterier med ett gott vin, eller ta en drink i baren. Atmosfären är välkomnande och passar för olika tillfällen.

Vi rekommenderar att prova deras tapas. Vinlistan är omfattande med fokus på spanska viner. Personalen är kunnig och kan hjälpa till med passande vinval till maten.

Betyg: 4,6 (995 recensioner)
Plats: Odengatan 36, 113 51 Stockholm
Kontakt: 08-612 14 20
Hemsida: Besök hemsida

8) TAPAS 28

Vi besökte nyligen TAPAS 28 och blev imponerade av deras breda utbud av spanska smårätter. Restaurangen ligger på Pontonjärgatan i Stockholm och har en mysig atmosfär.

Menyn erbjuder klassiska tapas som patatas bravas och chorizo, men också mer unika rätter. Priserna är rimliga, med de flesta tapas mellan 60-90 kr.

Servicen var uppmärksam och vänlig. Vi rekommenderar att boka bord i förväg, särskilt på helgerna då det kan bli fullt snabbt.

Betyg: 4,2 (883 recensioner)
Plats: Pontonjärgatan 28, 112 37 Stockholm
Kontakt: 08-654 90 30
Hemsida: Besök hemsida

9) Ramblas Mariatorget

Vi besökte nyligen Ramblas Mariatorget på Södermalm. Denna charmiga tapasrestaurang bjuder på en äkta spansk atmosfär mitt i Stockholm.

Menyn är fylld med läckra smårätter. Vi avnjöt klassiker som patatas bravas och gambas al ajillo. Maten smakade utsökt och påminde oss om semestrar i Spanien.

Inredningen är mysig och avslappnad. Det känns som att kliva in i en traditionell spansk taverna. Servicen var vänlig och personalen kunde ge bra rekommendationer.

Priserna är rimliga för Stockholm. Det är ett perfekt ställe för en avkopplande middag med vänner eller en romantisk dejt.

Betyg: 4,1 (1 recension)
Plats: Sankt Paulsgatan 22D, 118 48 Stockholm
Kontakt: 08-615 15 50
Hemsida: Besök hemsidan

10) Vinvalvet 1644 Tapas Bar

Vi besökte nyligen Vinvalvet 1644 Tapas Bar på Södermalm. Detta charmiga ställe ligger i ett gammalt stenhus och har en mysig atmosfär.

Menyn erbjuder många spännande spanska tapas. Vi provade baconlindad kycklingfilé och vitvinskokta musslor. Allt smakade utsökt och var vackert presenterat.

Vinlistan är imponerande med alternativ från hela världen. Personalen gav oss bra rekommendationer som passade perfekt till maten.

Lokalen har två delar – en vinkällare och en bar. Vi satt i den rustika källaren som var perfekt för en avslappnad kväll med vänner.

Betyg: 4,2 (365 recensioner)
Plats: Södermalmstorg 8, 118 20 Stockholm
Kontakt: 08-642 12 50
Hemsida: Besök hemsidan

Johanna Nielsen
Johanna Nielsen
Smakexpert
Senast uppdaterad, september 13, 2024
Johanna Nielsen är en erfaren matsmakare baserad i Stockholm. Med en bakgrund som kock och en examen i gastronomi från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, har hon finslipat sina smaklökar under 15 års arbete inom Sveriges kulinariska scen. I sin nuvarande roll analyserar Johanna livsmedel och maträtter för ledande svenska producenter och restauranger, där hon säkerställer kvalitet och smakbalans. Hon utvärderar smak, doft, textur och utseende på allt från traditionella svenska rätter till innovativa fusioner. Johanna deltar regelbundet i blindtester, optimerar recept och dokumenterar smakprofiler.
Rulla till toppen