Stockholms hundvänligaste restauranger: Guiden till matställen där din fyrbenta vän är välkommen

Stockholms hundvänligaste restauranger

Stockholm har många trevliga restauranger där hundar är välkomna. De finns i olika stadsdelar och erbjuder god mat och dryck.

Vi har samlat en lista över Stockholms hundvänligaste restauranger för att göra det enklare för hundägare att planera sina måltider ute. Dessa ställen har unik charm och fokus på råvaror och smakkombinationer.

1) Himmelska hundar

Vi besökte nyligen Himmelska hundar och blev imponerade av deras hundvänliga koncept. Här är både fyrfota och tvåbenta gäster välkomna. Restaurangen har en särskild meny för hundar, medan ägarna kan njuta av fräscha luncher och goda middagar.

Stämningen är avslappnad och trevlig. Vi såg flera glada hundar och deras ägare som njöt av maten och sällskapet. Personalen var uppmärksam och bemötte både människor och hundar med värme.

Öppettiderna är generösa, med längre kvällar onsdagar till fredagar. På fredagar erbjuds en speciell fredagsmiddag från klockan 17. Vardagar serveras en lunchrätt utöver den ordinarie menyn.

Betyg: 4.5 (339 recensioner)
Plats: Hedinsgatan 13, 115 33 Stockholm
Kontakt: 08-410 098 77
Hemsida: Besök hemsida

2) Tjoget

Tjoget är en modern restaurang med en prisbelönt bar i hjärtat av Hornstull. Vi älskar den avslappnade stämningen och det unika konceptet som kombinerar flera sektioner under ett tak.

Maten har starka medelhavsinflytelser. Vi rekommenderar att prova deras feta-fritters för 145 kr som förrätt. Huvudrätterna serveras med gröna bönor, spenat och pommes frites.

Cocktailbaren är en höjdpunkt. Vi smakade på deras säsongscocktail ”Watermelon Garibaldi” för 175 kr – en perfekt blandning av Campari, grapefrukt och vattenmelon.

Öppettiderna är generösa. De har öppet till 01:00 på vardagar och till 03:00 på helger. Det gör Tjoget till ett utmärkt val för både middagar och sena drinkar.

Betyg: 4,3 (979 recensioner)
Plats: Hornsbruksgatan 24, 117 34 Stockholm
Kontakt: 08-22 00 21
Hemsida: Besök hemsida

3) Harvest Home

Harvest Home är en mysig krog i hjärtat av SoFo. Vi älskar den lantliga stämningen och den rustika maten som serveras här. Råvarorna är närproducerade och smakar fantastiskt.

Musiken i högtalarna är en blandning av Americana, Eldkvarn och Cornelis. Det passar perfekt till miljön och skapar en härlig atmosfär.

Ägarna Jaap och Malin ger stället en personlig touch. Deras närvaro gör att man känner sig som hemma. Stamgästerna är en blandad skara av lokala kändisar och vanligt folk.

Betyg: 4,4 (495 recensioner)
Plats: Bondegatan 50, 116 33 Stockholm
Kontakt: 08-643 16 16
Hemsida: Besök hemsida

4) Restaurang Hantverket

Vi besökte nyligen Restaurang Hantverket på Sturegatan. Stället imponerade med sin unika atmosfär och meny inspirerad av hantverk från hela världen.

Maten är en blandning av klassisk husmanskost och moderna tolkningar. Vi provade deras specialitet, en rätt som verkligen visade kockens skicklighet.

Hundägare välkomnas varmt här. Det finns gott om plats för hundar att vila vid bordet medan du äter.

Betyg: 4,6 (1 recension)
Plats: Sturegatan 15a, 114 36 Stockholm
Kontakt: 08-121 321 60
Hemsida: Besök hemsida

5) Restaurang Nytorget 6

Vi älskar den avslappnade atmosfären på Restaurang Nytorget 6. Deras medelhavsinspirerade meny med svenska inslag passar perfekt för både lunch och middag.

Vi rekommenderar starkt deras brunch på helgerna. Från klockan 11 till 16 kan du njuta av läckra rätter i en mysig miljö.

Cocktailbaren är en höjdpunkt. De har en imponerande drinkmeny med säsongsbetonade smaker. För oss som föredrar alkoholfritt finns det också goda alternativ.

Betyg: 4,2 (2 recensioner)
Plats: Nytorget 6, 114 56 Stockholm
Kontakt: 08-640 96 55
Hemsida: Besök hemsidan

6) Paraden Kvarterskrog & Barservering

På Paraden Kvarterskrog & Barservering välkomnas både två- och fyrbenta gäster. Vi älskar att ta med våra hundar hit för en mysig middag eller avslappnad drink i baren.

Atmosfären är varm och inbjudande, med en perfekt blandning av historisk charm och moderna inslag. Maten är prisvärd och smakrik, och personalen är alltid vänlig mot både oss och våra pälskompisar.

Deras uteservering är särskilt trevlig under varma dagar. Här kan vi njuta av en god måltid medan vår hund vilar vid våra fötter. Det finns alltid färskt vatten tillgängligt för törstiga hundar.

Vi uppskattar verkligen att Paraden har en så hundvänlig policy. Det gör det enkelt för oss att umgås med vänner utan att behöva lämna vår fyrbenta vän hemma.

Betyg: 4,2 (720 recensioner)
Plats: Valhallavägen 147, 115 31 Stockholm
Kontakt: 08-660 33 55
Hemsida: Besök hemsidan

7) Gamla Orangeriet

Vi besökte nyligen Gamla Orangeriet i Bergianska Trädgården. Det är ett unikt växthus från 1926 som nu fungerar som restaurang. Här serveras närproducerad och ekologisk mat i en charmig miljö.

Menyn ändras efter säsong och många grönsaker odlas i den egna trädgården. Vi njöt av färskt surdegsbröd och en utsökt fiskbuljong. Allt tillagas från grunden utan genvägar.

Restaurangen är perfekt för en lugn lunch eller fika. Den soliga atmosfären och utsikten över trädgården gör besöket extra trevligt. Tyvärr är hundar inte tillåtna inomhus, men det finns uteservering där fyrfota vänner är välkomna.

Betyg: 4,3 (889 recensioner)
Plats: Veit Wittrocks väg 7, 104 05 Stockholm
Kontakt: 08-612 09 59
Webbplats: Besök webbplats

8) Lådan

Vi upptäckte en pärla på Luntmakargatan. Lådan är en modern ölhall med 20 roterande fatkranar. De serverar svensk hantverksöl från oberoende bryggerier.

Maten imponerade på oss. Allt lagas från grunden med lokala råvaror. Vi smakade på deras hemgjorda sliders och friterade kyckling. Pommes frites var också utsökta.

Stämningen är avslappnad och välkomnande. Inredningen är enkel men stilren. Det är en perfekt plats för både ölentusiaster och matälskare.

Betyg: 4,2 (1 recension)
Plats: Luntmakargatan 63, 113 58 Stockholm
Webbplats: Besök webbplats

9) Café Nizza

Vi besökte nyligen Café Nizza på Södermalm och blev imponerade av deras hundvänliga atmosfär. Restaurangen välkomnar fyrbenta vänner med öppna armar.

Menyn är en blandning av fransk och italiensk inspiration. Vi provade deras populära spaghetti med sardellsmör och bakad ricotta – en smakupplevelse vi sent kommer att glömma.

Café Nizza har en trevlig uteservering där hundar kan vila medan ägarna njuter av sin måltid. Personalen är uppmärksam och erbjuder gärna vattenskålar till törstiga hundar.

Betyg: 4,1 (436 recensioner)
Plats: Åsögatan 171, 116 32 Stockholm
Kontakt: 08-640 99 50
Hemsida: Besök hemsida

10) Grodan Grev Ture

Vi besökte nyligen Grodan Grev Ture, en klassisk restaurang i Stockholm. Stället har en lång historia och har funnits sedan 1985. Atmosfären är charmig och passar perfekt för både avslappnade luncher och eleganta middagar.

Menyn erbjuder en blandning av svenska klassiker och franska influenser. Vi provade deras kalvlever med champinjoner och potatispuré, som var utsökt. Fiskgrytan med räkor och musslor är också ett populärt val bland gästerna.

Grodan Grev Ture har flera olika rum, var och en med sin egen karaktär. Kyrkan har välvda tak, medan Loungen erbjuder en mer avslappnad miljö. Baren är livlig och perfekt för en afterwork-drink.

För skaldjursälskare rekommenderar vi deras berömda ”Skaljulbord” som serveras under julsäsongen. Det är en imponerande buffé med hummer, ostron, räkor och mycket mer.

Betyg: 4,3 (1 recension)
Plats: Grev Turegatan 16, 114 46 Stockholm
Kontakt: 08-679 61 00
Hemsida: Besök hemsida

Johanna Nielsen
Johanna Nielsen
Smakexpert
Senast uppdaterad, september 13, 2024
Johanna Nielsen är en erfaren matsmakare baserad i Stockholm. Med en bakgrund som kock och en examen i gastronomi från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, har hon finslipat sina smaklökar under 15 års arbete inom Sveriges kulinariska scen. I sin nuvarande roll analyserar Johanna livsmedel och maträtter för ledande svenska producenter och restauranger, där hon säkerställer kvalitet och smakbalans. Hon utvärderar smak, doft, textur och utseende på allt från traditionella svenska rätter till innovativa fusioner. Johanna deltar regelbundet i blindtester, optimerar recept och dokumenterar smakprofiler.
Rulla till toppen