Stockholms bästa lunch på söndagar: Guiden till helgens kulinariska höjdpunkter

Stockholms bästa lunch på söndagar

Stockholm är känt för sitt rika restaurangutbud, men på söndagar kan det vara svårare att hitta bra lunchställen. Vi har samlat några av stadens bästa restauranger som serverar utsökt söndagslunch.

Från mysiga caféer till eleganta krogar finns det alternativ för alla smaker och plånböcker. Vi guidar dig till härliga söndagsmåltider som avslutar veckan på bästa sätt.

1) Rolfs Kök

Vi besökte nyligen Rolfs Kök för söndagslunch och blev imponerade. Restaurangen har ett öppet kök där vi kunde se kockarna i aktion. Det gav en speciell känsla att vara nära matlagningen.

Menyn fokuserar på säsongens smaker och enkla, kvalitativa rätter. Vi provade deras populära kötträtter och blev inte besvikna. Maten var vällagad och smakrik utan onödiga krusiduller.

Vinlistan är omfattande med över 800 olika viner. Personalen gav oss bra rekommendationer som passade perfekt till maten. Servicen var uppmärksam och proffsig genom hela måltiden.

Atmosfären är avslappnad men ändå elegant. Det passar bra för både avslappnade söndagsluncher och mer speciella tillfällen. Priserna är rimliga för kvaliteten man får.

Betyg: 4.5 (2 recensioner)
Plats: Tegnérgatan 41, 111 61 Stockholm
Kontakt: 08-10 16 96
Hemsida: Besök hemsida

2) Agnes

Vi besökte nyligen Agnes på Norra Agnegatan. Restaurangen har en mysig atmosfär och serverar läckra rätter.

Söndagar öppnar Agnes klockan 17:00 för middag. Menyn erbjuder spännande smaker och vällagad mat.

Servicen är uppmärksam och professionell. Priserna är rimliga för kvaliteten man får.

Betyg: 4.5 (643 recensioner)
Plats: Norra Agnegatan 43, 112 29 Stockholm
Kontakt: 08-410 470 19
Hemsida: Besök hemsida

3) Strandvägen 1

Vi besökte nyligen Strandvägen 1 för en söndagslunch och blev imponerade. Restaurangen ligger vackert vid vattnet med utsikt över Stockholms inlopp.

Menyn erbjuder en blandning av svenska klassiker och moderna rätter. Vi provade deras populära fiskgryta som var full av smak och färska skaldjur.

Priserna är lite högre än genomsnittet, men kvaliteten på maten och utsikten gör det värt det. En huvudrätt kostar runt 250-350 kr.

Servicen var uppmärksam och professionell. Stället passar bra för både avslappnade luncher och mer speciella tillfällen.

Betyg: 4,1 (1 recension)
Plats: Strandvägen 1, 114 51 Stockholm
Kontakt: 08-663 80 00
Hemsida: Besök hemsida

4) Riche

Vi besökte nyligen Riche för söndagslunch och blev imponerade av atmosfären. Restaurangen ligger centralt på Birger Jarlsgatan och har en elegant inredning.

Menyn erbjuder en blandning av svenska klassiker och internationella rätter. Vi provade deras populära köttbullar och blev inte besvikna. Priset för en huvudrätt ligger runt 200-250 kronor.

Servicen var uppmärksam och professionell. På söndagar är stämningen avslappnad, perfekt för en långlunch med vänner eller familj. Riche är också känt för sina drinkar, så missa inte att prova en av deras signaturcocktails.

Betyg: 4,1 (2 recensioner)
Plats: Birger Jarlsgatan 4, 114 34 Stockholm
Kontakt: 08-545 035 60
Hemsida: Besök hemsidan

5) COUP D’ETAT

Vi besökte nyligen COUP D’ETAT för söndagslunch och blev imponerade. Restaurangen erbjuder en unik twist på persiskt kök med influenser från Frankrike, Ryssland, Indien och Turkiet.

Menyn är välkomponerad med spännande smaker. Vi provade deras signaturrätt som var en perfekt blandning av traditionella och moderna inslag.

Atmosfären är elegant men avslappnad, perfekt för en söndagslunch. Personalen är kunnig och hjälpsam. Priserna är rimliga för kvaliteten som erbjuds.

Familjer välkomnas särskilt på helger mellan 12:00 och 17:00, vilket gör det till ett utmärkt val för söndagslunch med barn.

Betyg: 4,7 (799 recensioner)
Plats: Engelbrektsgatan 37, 114 32 Stockholm
Kontakt: 08-18 71 87
Hemsida: Besök hemsida

6) Tennstopet

Vi hittade en riktig pärla för söndagslunch på Tennstopet. Denna klassiska krog på Dalagatan serverar traditionell svensk husmanskost som tar oss tillbaka i tiden.

Menyn bjuder på tidlösa rätter som smakar lika gott nu som förr. Vi åt en utsökt köttgryta med potatis och lingon för 145 kr. Portionerna är generösa och prisvärda.

Atmosfären är gemytlig och nostalgisk. Väggarna pryds av gamla fotografier och minnen från Stockholms historia. Vi kände oss som hemma bland stamgästerna.

Servicen är snabb och vänlig. Personalen känner till menyns alla detaljer och gav oss utmärkta rekommendationer. Vi kommer definitivt att återvända hit för fler söndagsluncher.

Betyg: 4,3 (2 recensioner)
Plats: Dalagatan 50, 113 24 Stockholm
Kontakt: 08-32 25 18
Hemsida: Besök hemsida

7) TAK

Vi besökte nyligen TAK för söndagslunch och blev imponerade. Restaurangen ligger på taket med fin utsikt över Stockholm. Inredningen är elegant och modern med japanska inslag.

Menyn blandar skandinavisk och japansk mat på ett spännande sätt. Vi provade några fishrätter som var färska och vällagade. Priserna är lite högre men kvaliteten på maten motiverar det.

Servicen var uppmärksam och kunnig. Personalen gav bra rekommendationer om både mat och dryck. Stämningen var avslappnad men ändå lite lyxig, perfekt för en speciell söndagslunch.

Betyg: 4,2 (3 recensioner)
Plats: Brunkebergstorg 2, 4, 111 51 Stockholm
Kontakt: 08-587 220 80
Hemsida: Besök hemsida

8) Woodstockholm

Vi besökte nyligen Woodstockholm för en söndagslunch och blev imponerade. Restaurangen ligger charmigt vid Mosebacke Torg på Södermalm.

Menyn är säsongsbaserad med fokus på lokala råvaror. Vi provade deras signaturrätt, en härlig sallad med rostade rotfrukter och getost. Priset var rimligt, runt 150 kr för en huvudrätt.

Inredningen är trendig men avslappnad, med mycket trä och gröna växter. Personalen var vänlig och kunnig om maten. Det var en lugn atmosfär, perfekt för en avkopplande söndagslunch.

Betyg: 4,6 (759 omdömen)
Plats: Mosebacke Torg 9, 116 46 Stockholm
Kontakt: 08-36 93 99
Hemsida: Besök hemsidan

9) Restaurang Hantverket

Vi hittade en riktig pärla för söndagslunch på Östermalm. Restaurang Hantverket bjuder på en unik blandning av klassisk husmanskost och internationella influenser.

Maten här är ett hantverk i sig. Kockarna använder lokala råvaror för att skapa rätter som både ser vackra ut och smakar fantastiskt. Vi rekommenderar deras söndagsbuffé som varierar varje vecka.

Inredningen är enkel men elegant, med trädetaljer som ger en varm känsla. Servicen är uppmärksam och personlig, vilket gör måltiden till en trevlig upplevelse.

Betyg: 4.6 (1 recension)
Plats: Sturegatan 15a, 114 36 Stockholm
Kontakt: 08-121 321 60
Hemsida: Besök hemsidan

10) Svartengrens

Vi upptäckte en äkta pärla för köttälskare på Svartengrens. Deras fokus på svenskt kött från Stockholms skärgård imponerade verkligen på oss. Menyn ändras ofta, vilket speglar deras engagemang för färska, lokala råvaror.

Restaurangen, som tidigare var ett apotek, har en charmig atmosfär. Inredningen är designad av Fredrik Forsberg och konsten på väggarna är av Vincent Skoglund. Det skapar en unik och hemtrevlig miljö.

Vi uppskattade deras filosofi om ansvarsfull köttproduktion. Allt görs från grunden – från hängmörning av kött till rökning av bacon. Deras vinlista är liten men noggrant utvald, med fokus på mindre producenter.

Betyg: 4,5 (617 recensioner)
Plats: Tulegatan 24, 113 53 Stockholm
Kontakt: 08-612 65 50
Hemsida: Besök hemsida

Johanna Nielsen
Johanna Nielsen
Smakexpert
Senast uppdaterad, september 13, 2024
Johanna Nielsen är en erfaren matsmakare baserad i Stockholm. Med en bakgrund som kock och en examen i gastronomi från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, har hon finslipat sina smaklökar under 15 års arbete inom Sveriges kulinariska scen. I sin nuvarande roll analyserar Johanna livsmedel och maträtter för ledande svenska producenter och restauranger, där hon säkerställer kvalitet och smakbalans. Hon utvärderar smak, doft, textur och utseende på allt från traditionella svenska rätter till innovativa fusioner. Johanna deltar regelbundet i blindtester, optimerar recept och dokumenterar smakprofiler.
Rulla till toppen