Bästa salladen i Stockholm

Bästa salladen i Stockholm

Stockholm har massor av alternativ för salladsälskare. Vi har utforskat stadens utbud för att hitta de bästa salladerna.

Från enkla grönsallader till matiga måltidssallader finns det något för alla smaker. Vi berättar om var du kan hitta fräscha och smakrika sallader i olika stadsdelar.

1) Kale & Crave

Vi besökte nyligen Kale & Crave och blev imponerade av deras hälsosamma utbud. Deras sallader är fyllda med färska, näringsrika ingredienser och smakerna är fantastiska.

Restaurangen erbjuder innovativa rätter utan socker, laktos och gluten. Perfekt för den hälsomedvetne stockholmaren som vill äta gott utan att kompromissa.

Miljön är elegant och modern, vilket gör det till en trevlig plats för både lunch och middag. Servicen var snabb och personalen kunnig om menyns alla alternativ.

Priserna är rimliga med tanke på kvaliteten och de ekologiska ingredienserna. En sallad kostar runt 120-150 kronor.

Betyg: 4,5 (311 recensioner)
Plats: Roslagsgatan 2, 113 55 Stockholm
Kontakt: 070-978 65 98
Hemsida: Besök hemsida

2) TRIBOWL STHLM

Vi besökte nyligen TRIBOWL STHLM och blev imponerade av deras unika salladsutbud. Restaurangen erbjuder en rad spännande skålrätter med färska ingredienser och kreativa kombinationer.

Deras ”TRIBOWL” med svensk kyckling och kimchimarinerad blomkål var en smakfull höjdpunkt. För vegetarianer rekommenderar vi ”UNBELIEVE-A-BOWL” med rostade grönsaker och rödbetshummus.

Priserna ligger runt 130-180 kr per skål, vilket känns rimligt för kvaliteten och portionsstorleken. Menyn innehåller också smoothie bowls och smörgåsar för den som vill ha variation.

Betyg: 4.9 (143 recensioner)
Plats: Kungsgatan 66, 111 22 Stockholm
Kontakt: 08-656 56 25
Hemsida: Besök hemsida

3) Salladsbar Strand

Vi besökte nyligen Salladsbar Strand och blev imponerade av deras utbud. De erbjuder en mängd olika sallader med färska ingredienser och spännande smakkombinationer.

Stället har en trevlig atmosfär och vänlig personal. Vi provade deras populära kycklingsallad som var både mättande och välsmakande. Portionerna är generösa och priserna rimliga.

Salladsbar Strand ligger bekvämt till i Kungsholmen. Det är perfekt för en snabb och hälsosam lunch eller middag. Vi rekommenderar att prova deras säsongsbetonade specialsallader.

Betyg: 4,8 (138 recensioner)
Plats: Lindhagensgatan 137a, 112 15 Stockholm
Kontakt: 08-88 82 21
Webbplats: Besök webbplats

4) City Sallad

Vi besökte City Sallad på Skeppsbron och blev imponerade av deras fräscha utbud. Denna salladsbar har funnits sedan 2011 och erbjuder generösa portioner.

Menyn innehåller inte bara sallader utan också frukostpaket och bakverk. Vi provade en av deras specialsallader och blev positivt överraskade av smakkombinationerna.

Grundaren Magnus Wennman startade verksamheten i Uppsala 1997. Hans fokus på kvalitet och service märks tydligt än idag. Man kan äta på plats eller ta med sig maten.

City Sallad har ett brett sortiment som passar både veganer och köttätare. Priserna är rimliga för Stockholms innerstad.

Betyg: 4,6 (44 recensioner)
Plats: Skeppsbron 6, 111 30 Stockholm
Kontakt: 08-411 88 21
Hemsida: Besök hemsidan

5) BodyBuddy Café & Bakery Smålandstorget

Vi besökte nyligen BodyBuddy Café & Bakery på Smålandstorget. Deras meny är full av nyttiga och smakrika alternativ. Vi provade deras Power Salad med MSC-räkor, ägg och avokado för 185 kr.

Frukosten serveras hela dagen, vilket är ett stort plus. Smoothie bowls och avokadosmörgåsar är populära val. För 149 kr kan man få en Green Vibes Smoothie Bowl med färska bär och nötgranola.

Lunchen erbjuder olika bowls. Chicken Mango Avocado Bowl för 169 kr är en favorit. Den innehåller kyckling, avokado, mango och svart ris med en utsökt kokosdressing.

Betyg: 4,6 (108 recensioner)
Plats: Smålandsgatan 24, 111 46 Stockholm
Kontakt: 08-400 207 75
Hemsida: Besök hemsida

6) Café En Halv Trappa Ner

Vi hittade en riktig pärla på Södermalm. Café En Halv Trappa Ner serverar unika sallader med spännande smaker. Familjen som driver stället experimenterar gärna och resultatet är helt fantastiskt.

Råvarorna är noga utvalda. Kaffe från Muttley and Jacks, bröd från BAK och kryddor från Eter och Essensfabriken bidrar till de höga kvalitetsstandarderna.

Menyn är flexibel och kan anpassas efter allergier och önskemål. Vi älskar att de lagar allt på beställning. Det finns också ett bra urval av folköl för den som är sugen.

Catering och leverans erbjuds också. Perfekt för luncher på kontoret eller mindre events. Priserna är rimliga för den höga kvaliteten.

Betyg: 4,7 (120 recensioner)
Plats: Wollmar Yxkullsgatan 3, 118 50 Stockholm
Kontakt: 08-640 81 47
Webbplats: Besök webbplats

7) The Healthy Butcher

Vi hittade en gömd pärla på Götgatan. The Healthy Butcher är inte bara en vanlig salladsbar. De erbjuder en spännande twist på klassiska sallader.

Deras meny är full av fräscha och näringsrika alternativ. Vi blev imponerade av deras kreativa kombinationer av grönsaker och protein. Priserna är rimliga för kvaliteten man får.

Atmosfären är modern och inbjudande. Personalen är kunnig och hjälpsam med rekommendationer. Det är perfekt för en snabb lunch eller take-away.

Betyg: 4,2 (51 recensioner)
Plats: Götgatan 78, 118 30 Stockholm
Kontakt: 070-414 84 25
Hemsida: Besök hemsida

8) Lucy’s salladsbar

Vi besökte nyligen Lucy’s salladsbar på Hammarby Fabriksväg. Deras utbud av färska ingredienser imponerade oss verkligen. Salladsbasen var krispig och fräsch.

Proteinvalen var varierande och vällagade. Vi provade deras grillade kyckling som var saftig och smakrik. Dressingen kompletterade salladen perfekt.

Personalen var vänlig och hjälpsam. De gav goda rekommendationer och anpassade salladen efter våra önskemål. Priset var rimligt för kvaliteten och mängden.

Atmosfären var avslappnad och inbjudande. Det var enkelt att hitta ett bord och njuta av måltiden i lugn och ro.

Betyg: 4,7 (25 recensioner)
Plats: Hammarby Fabriksväg 41, 120 33 Stockholm
Kontakt: 08-641 55 71

9) Mix N’Go Salads

Vi hittade en pärla på Scheelegatan 17 i Stockholm. Mix N’Go Salads erbjuder fräscha sallader och wraps som passar perfekt för en snabb lunch.

Menyn är flexibel och låter oss skapa våra egna kombinationer. Vi gillar särskilt deras råpressade juicer som kompletterar måltiden väl.

För större grupper är Mix N’Go ett bra val. De levererar till både privatpersoner och företag inom Stockholm. Beställningar över 20 portioner bör göras minst två dagar i förväg.

Betyg: 4,1 (88 recensioner)
Plats: Scheelegatan 17, 112 28 Stockholm
Kontakt: 08-654 11 10
Webbplats: Besök webbplats

10) Holy Greens Mood

Vi besökte nyligen Holy Greens Mood på Norrlandsgatan i Stockholm. Denna salladbar erbjuder 12 kreativa sallader och bowls, gjorda på färska råvaror.

Menyn fokuserar på hållbara och hälsosamma alternativ. Vi blev imponerade av deras användning av svenskodlade, säsongsbetonade ingredienser. Det märks att de samarbetar nära med lokala odlare.

Atmosfären är modern och inbjudande. Personalen var vänlig och effektiv. Priserna är rimliga för Stockholm, med tanke på kvaliteten på maten.

Betyg: 4,2 (169 recensioner)
Plats: Norrlandsgatan 13, 111 43 Stockholm
Kontakt: 08-39 30 50
Hemsida: Besök hemsida

Johanna Nielsen
Johanna Nielsen
Smakexpert
Senast uppdaterad, september 13, 2024
Johanna Nielsen är en erfaren matsmakare baserad i Stockholm. Med en bakgrund som kock och en examen i gastronomi från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, har hon finslipat sina smaklökar under 15 års arbete inom Sveriges kulinariska scen. I sin nuvarande roll analyserar Johanna livsmedel och maträtter för ledande svenska producenter och restauranger, där hon säkerställer kvalitet och smakbalans. Hon utvärderar smak, doft, textur och utseende på allt från traditionella svenska rätter till innovativa fusioner. Johanna deltar regelbundet i blindtester, optimerar recept och dokumenterar smakprofiler.
Rulla till toppen