Stockholms bästa tacos: Topp 5 ställen för autentisk mexikansk smak

Stockholms bästa tacos

Stockholm är känt för sin mångfacetterade matscen. Bland stadens kulinariska höjdpunkter hittar vi de populära tacos. Denna mexikanska rätt har blivit en favorit hos många stockholmare.

Vi har utforskat stadens utbud för att hitta de bästa tacos i Stockholm. Från enkla gatukök till eleganta restauranger finns det något för alla smaker. Vår guide hjälper dig att upptäcka stadens godaste tacos.

1) La Neta

Vi besökte nyligen La Neta på Barnhusgatan i Stockholm. Deras tacos är verkligen något speciellt. De använder färska, autentiska ingredienser som ger en smakexplosion i munnen.

Menyn är enkel men välkomponerad. Vi rekommenderar Al Pastor-tacon med ananas och koriander. Priset ligger runt 35-40 kr per taco, vilket känns rimligt för kvaliteten.

Lokalen är liten och ofta fullsatt, särskilt under lunchtid. Stämningen är livlig och avslappnad. Personalen är vänlig och snabb, även när det är mycket folk.

Betyg: 4,4 (4 omdömen)
Plats: Barnhusgatan 2, 111 23 Stockholm
Kontakt: 08-411 58 80
Hemsida: Besök hemsida

2) Xulo

Vi har precis besökt Xulo på Luntmakargatan och blev imponerade av deras autentiska mexikanska tacos. Köket använder färska, lokala råvaror och kryddar maten perfekt.

Menyn erbjuder både klassiska och innovativa tacos. Vi rekommenderar särskilt deras al pastor och carnitas. Priserna är rimliga, med tacos från 35-45 kr styck.

Inredningen är modern och mysig med färgglada accenter. Personalen är vänlig och kunnig om menyn. Xulo är populärt, så boka gärna bord i förväg.

Betyg: 4,6 (760 recensioner)
Plats: Luntmakargatan 44, 111 37 Stockholm
Kontakt: 08-91 04 20
Hemsida: Besök hemsidan

3) Tacy

Vi besökte nyligen Tacy på Skånegatan och blev imponerade av deras autentiska mexikanska tacos. Menyn erbjuder flera spännande varianter med färska ingredienser.

Atmosfären är avslappnad och inbjudande. Personalen är vänlig och kunnig om rätterna. Priserna är rimliga för kvaliteten man får.

Tacys populäraste alternativ är deras al pastor-tacos. De har en perfekt balans av smaker och textur. Vegetariska alternativ finns också tillgängliga.

Betyg: 4,4 (185 omdömen)
Plats: Skånegatan 80, 116 37 Stockholm
Webbplats: Besök webbplats

4) Chelas

Vi besökte nyligen Chelas, en äkta mexikansk restaurang i Stockholm. Deras tacos är verkligen något speciellt. Vi provade al pastor-tacos med ananas och koriander – en perfekt blandning av sött och salt.

Atmosfären är livlig och färgglad. Väggarna pryds av färgstarka konstverk som ger en känsla av att vara i Mexiko. Personalen är vänlig och kunnig om menyns rätter.

Utöver tacos erbjuder Chelas också andra mexikanska favoriter som quesadillas och enchiladas. Deras margaritas är också värda att prova – särskilt den klassiska limemargaritan.

Betyg: 4,4 (968 recensioner)
Plats: Verkstadsgatan 4, 117 36 Stockholm
Webbplats: Besök webbplats

5) La Neta

Vi besökte nyligen La Neta på Östgötagatan och blev imponerade av deras äkta mexikanska tacos. Menyn erbjuder en mängd olika fyllningar, från klassisk al pastor till vegetariska alternativ.

Atmosfären är avslappnad och livlig, perfekt för en informell middag med vänner. Priserna är rimliga, med de flesta tacos kostar runt 40-50 kronor styck.

Servicen var snabb och vänlig. Vi rekommenderar att prova deras hemgjorda salsas som ger en extra kick till måltiden.

Betyg: 4,3 (2 recensioner)
Plats: Östgötagatan 12B, 116 25 Stockholm
Kontakt: 08-640 40 20
Hemsida: Besök hemsida

6) Tres Taco Joint

Vi besökte nyligen Tres Taco Joint på Beridarebanan 5 i Stockholm. Denna autentiska mexikanska restaurang erbjuder en meny full av läckra tacos och andra mexikanska rätter.

Atmosfären är livlig och inbjudande. Vi uppskattade särskilt deras färska ingredienser och smakrika salsor. Servicen var snabb och personalen mycket vänlig.

Restaurangen har generösa öppettider. De håller öppet till 22:00 på vardagar och till 01:00 på fredagar och lördagar. Perfekt för både lunch och en sen middag.

Betyg: 4.4 (795 recensioner)
Plats: Beridarebanan 5, 111 51 Stockholm
Kontakt: 08-502 392 05
Hemsida: Besök hemsida

7) Maiz Mexican

Vi besökte nyligen Maiz Mexican på Sankt Eriksgatan och blev imponerade av deras autentiska mexikanska mat. Restaurangen serverar rätter lagade från grunden med färska råvaror.

Menyn fokuserar på ett ”sharing-koncept” inspirerat av taquerias i mexikanska kvarter. Vi provade deras tacos och blev hänförda av de explosiva smakerna.

Inredningen är färgglad och skapar en livlig atmosfär. Priserna är rimliga för kvaliteten på maten. Ta med vänner och dela på flera rätter för bästa upplevelse.

Betyg: 4,1 (497 recensioner)
Plats: Sankt Eriksgatan 92, 113 62 Stockholm
Kontakt: 08-684 290 04
Hemsida: Besök hemsida

8) Taco Bar

Vi besökte nyligen Taco Bar på Västerlånggatan i Stockholm. Denna välkända kedja har serverat tacos och texmex sedan 1983.

Menyn är fylld med klassiska texmex-rätter. Vi provade deras tacos och blev imponerade av de färska ingredienserna och smakrika såserna.

Atmosfären är avslappnad och passar bra för både snabba luncher och längre middagar med vänner. Priserna är rimliga, med tacos från cirka 30 kr styck.

Taco Bar finns på över 45 platser i Sverige. Det gör det enkelt att hitta en restaurang nära dig för att stilla ditt texmex-sug.

Betyg: 4 (724 recensioner)
Plats: Västerlånggatan 66, 111 29 Stockholm
Kontakt: 08-20 79 77
Hemsida: Besök hemsida

9) Taco Bar

Vi besökte nyligen Taco Bar på Centralplan i Stockholm. Restaurangen erbjuder en meny med tacos och texmex-rätter som passar perfekt för en snabb lunch eller middag.

Taco Bar har funnits sedan 1983 och har nu över 45 restauranger runt om i Sverige. Deras koncept är enkelt men effektivt – färska ingredienser och snabb service.

Vi provade deras klassiska tacos och blev imponerade av smakerna. Priserna är rimliga för Stockholm och portionerna är lagom stora. Atmosfären är avslappnad och passar bra för både familjer och vänner.

Betyg: 3,5 (179 recensioner)
Plats: Centralplan 15, 111 20 Stockholm
Kontakt: 073-688 17 68
Hemsida: Besök hemsida

10) Taco Bar

Vi besökte Taco Bar på Mäster Samuelsgatan och blev imponerade av deras texmex-utbud. Restaurangen har ett livligt och avslappnat stämning som passar perfekt för en snabb lunch eller middag med vänner.

Menyn erbjuder klassiska tacos och burritos, men också några unika alternativ. Vi provade deras signature-tacos och blev särskilt förtjusta i fisk-tacon med krispig panering och fräsch sallad.

Priserna är rimliga för Stockholm, med tacos från 35 kr styck. Portionerna är generösa och mättande. Servicen var snabb och personalen var vänlig och hjälpsam.

Betyg: 4,5 (4 recensioner)
Plats: Mäster Samuelsgatan 44, 111 57 Stockholm
Kontakt: 073-501 07 07
Hemsida: Besök hemsida

Johanna Nielsen
Johanna Nielsen
Smakexpert
Senast uppdaterad, september 13, 2024
Johanna Nielsen är en erfaren matsmakare baserad i Stockholm. Med en bakgrund som kock och en examen i gastronomi från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, har hon finslipat sina smaklökar under 15 års arbete inom Sveriges kulinariska scen. I sin nuvarande roll analyserar Johanna livsmedel och maträtter för ledande svenska producenter och restauranger, där hon säkerställer kvalitet och smakbalans. Hon utvärderar smak, doft, textur och utseende på allt från traditionella svenska rätter till innovativa fusioner. Johanna deltar regelbundet i blindtester, optimerar recept och dokumenterar smakprofiler.
Rulla till toppen