Stockholms bästa kebab: 5 bästa ställena

stockholms bästa kebab

Stockholm är känt för sin utsökta kebab. Vi har utforskat stadens kebabscen för att hitta de allra bästa ställena.

Från traditionella rullar till moderna tolkningar, Stockholms kebabrestauranger erbjuder något för alla smaker. Vare sig du föredrar kyckling, nötkött eller vegetariska alternativ finns det gott om valmöjligheter att upptäcka.

1) Meat On A Stick – M.O.A.S

Vi besökte nyligen Meat On A Stick, en kebabrestaurang i hjärtat av Stockholm. Deras kebab är saftig och välkryddad. Vi blev imponerade av de generösa portionerna.

Köttet grillas perfekt och serveras med fräscha grönsaker och sås. Priset är rimligt för kvaliteten man får. Lokalen är liten men mysig.

Servicen är snabb och personalen är trevlig. Det kan bli trångt under rusningstid, så kom gärna tidigt. Vi rekommenderar starkt deras specialsås.

Betyg: 4,1 (1 recension)
Plats: Roslagsgatan 6, 113 55 Stockholm
Kontakt: 08-88 48 00
Hemsida: Besök hemsida

2) Holy Kebab Vasastan

På Holy Kebab Vasastan fick vi smaka på en kebab som verkligen sticker ut. Deras mål att ta kebaben till en ny nivå märks tydligt i varje tugga.

Brödet var färskt och perfekt grillat. Köttet var saftigt och välkryddat, och sällskapades av fräscha grönsaker och välbalanserade såser.

Det som imponerade mest var hur väl alla smaker kompletterade varandra. Varje ingrediens bidrog till en unik smakupplevelse som höjde sig över vanlig kebab.

Vi kan varmt rekommendera ett besök för den som vill prova något utöver det vanliga i kebabväg.

Betyg: 4,3 (408 recensioner)
Plats: Odengatan 45, 113 51 Stockholm
Kontakt: 08-673 23 43
Hemsida: Besök hemsida

3) Le Kebab Odenplan

Vi besökte nyligen Le Kebab Odenplan och blev imponerade av deras högklassiga kebab. Maten är vällagad med handgjorda bröd och hemlagade såser. Det märks att de lägger stor vikt vid kvalitativa råvaror.

Menyn erbjuder både traditionella kebabrätter och hälsosamma alternativ. Vi uppskattade särskilt deras gröna val, som lockar en bredare publik än vanliga kebabställen.

Restaurangen har en trevlig atmosfär som passar hela familjen. Den är öppen från lunch till sen middag alla dagar i veckan, vilket gör det enkelt att hitta en tid som passar.

Le Kebab erbjuder även catering för olika evenemang. De kan anpassa maten efter specifika behov och leverera vid behov.

Betyg: 4 (597 recensioner)
Plats: Upplandsgatan 51, 113 28 Stockholm
Kontakt: 08-15 33 83
Hemsida: Besök hemsida

4) Palmyra Kebab

Vi besökte nyligen Palmyra Kebab i Årsta och blev imponerade av deras generösa portioner. Deras kebabtallrik är särskilt anmärkningsvärd, med extra kött som standard.

Menyn erbjuder även veganska alternativ och deras egna ”Palmyra fried chicken”. Råvarorna är av hög kvalitet och tillagas med omsorg.

Restaurangen har en trevlig atmosfär och ligger centralt i Årsta. Tänk på att de har stängt på fredagar och hela juli månad.

Betyg: 4,3 (3 recensioner)
Plats: Årstavägen 57, 120 54 Årsta
Kontakt: 08-91 80 12
Hemsida: Besök hemsida

5) M.O.A.S Meat on a stick Rörstandsgatan

Vi besökte nyligen M.O.A.S på Rörstrandsgatan och blev imponerade av deras kebab. De gör allt från grunden, inklusive att grilla och skära köttet färskt.

Deras strävan efter perfektion syns i varje detalj. Brödet är nybakat, grönsakerna fräscha och köttet välkryddat. Priset ligger runt 85-95 kr för en kebab.

M.O.A.S-teamet har rest världen runt för att skapa sin idealiska kebab. Influenser från Istanbul och Berlin märks tydligt i smakerna. Atmosfären är enkel men välkomnande.

Betyg: 3,9 (155 recensioner)
Plats: Rörstrandsgatan 11, 113 41 Stockholm
Kontakt: 08-26 85 75
Hemsida: Besök hemsida

6) Le Kebab Stureplan

Vi besökte nyligen Le Kebab Stureplan och blev imponerade av deras högkvalitativa kebab. Restaurangen erbjuder en modern tolkning av den klassiska rätten med handgjorda bröd och hemlagade såser.

Menyn har flera gröna och hälsosamma alternativ som lockar en bred publik. Vi provade deras standardkebab och tyckte att smakerna var välbalanserade och råvarorna fräscha.

Miljön är trevlig och passar bra för både lunchbesök och middagar. Le Kebab håller öppet alla dagar i veckan från lunch till sen kväll, vilket gör det till ett praktiskt val oavsett när hungern slår till.

De erbjuder även catering för olika evenemang, vilket kan vara bra att känna till för framtida tillställningar.

Betyg: 3.7 (96 recensioner)
Plats: Birger Jarlsgatan 38, 114 29 Stockholm
Kontakt: 08-510 449 99
Hemsida: Besök hemsidan

7) Çok

Vi besökte nyligen Çok på Nytorgsgatan och blev imponerade av deras koncept ”Fine Fast Food”. Deras döner är en fröjd för smaklökarna, gjord på nygrillat kalvkött och serverad med färskt bröd.

Grönsakerna är alltid krispiga och fräscha. Vi älskar hur de kombinerar snabbmatens bekvämlighet med en högre kvalitet på ingredienserna.

Atmosfären är trevlig och personalen är vänlig. Priserna är rimliga för kvaliteten man får. Vi rekommenderar starkt deras klassiska döner kebab.

Öppettiderna varierar, men de har ofta öppet till 21:00 eller 22:00 på helgerna. Det kan vara bra att ringa för bordsbokning, särskilt under rusningstid.

Betyg: 4,4 (303 recensioner)
Plats: Nytorgsgatan 33, 116 40 Stockholm
Kontakt: 08-600 51 01
Hemsida: Besök hemsida

8) Kebab Kitchen – Norra Djurgården

Vi besökte nyligen Kebab Kitchen i Norra Djurgården. Restaurangen ligger på Valhallavägen och är lätt att hitta.

Menyn erbjuder olika kebabvarianter. Vi provade deras klassiska kebab med pommes frites för 95 kr. Köttet var saftigt, men såsen kunde ha varit kryddigare.

Servicen var snabb och personalen vänlig. Lokalen är enkel men ren. Det finns några sittplatser inomhus och en liten uteservering.

Betyg: 3,6 (310 omdömen)
Plats: Valhallavägen 69, 114 27 Stockholm
Kontakt: 073-935 03 18
Hemsida: Besök hemsida

9) Folkets Kebab

Vi besökte nyligen Folkets Kebab på Hornsgatan. Deras kebab är välsmakande och generöst tilltagen. Köttet är saftigt och kryddningen är balanserad.

Salladen är fräsch och de erbjuder flera såsalternativ. Priset är rimligt för Stockholm, runt 85 kr för en kebab. Lokalen är enkel men ren.

Servicen är snabb och personalen är vänlig. Det finns några sittplatser inomhus, men många tar med sig maten. Perfekt för en snabb lunch eller sen kvällsmat.

Betyg: 3,9 (1 recension)
Plats: Hornsgatan 92, 118 21 Stockholm
Kontakt: 08-669 91 66
Hemsida: Besök hemsidan

10) Le Kebab Rosenlundsgatan

Vi besökte nyligen Le Kebab på Rosenlundsgatan och blev imponerade av deras högklassiga kebab. Maten här är vällagad med handgjorda bröd och hemlagade såser.

Le Kebab skiljer sig från vanliga kebabställen genom att erbjuda fler gröna och hälsosamma alternativ. Det gör att hela familjen kan hitta något gott att äta här.

Restaurangen har öppet varje dag från lunch till sen middag. De erbjuder även catering för olika tillfällen som jobbluncher eller fester.

Betyg: 3,9 (156 recensioner)
Plats: Rosenlundsgatan 20, 118 53 Stockholm
Kontakt: 08-400 611 80
Hemsida: Besök hemsidan

Johanna Nielsen
Johanna Nielsen
Smakexpert
Senast uppdaterad, september 16, 2024
Johanna Nielsen är en erfaren matsmakare baserad i Stockholm. Med en bakgrund som kock och en examen i gastronomi från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, har hon finslipat sina smaklökar under 15 års arbete inom Sveriges kulinariska scen. I sin nuvarande roll analyserar Johanna livsmedel och maträtter för ledande svenska producenter och restauranger, där hon säkerställer kvalitet och smakbalans. Hon utvärderar smak, doft, textur och utseende på allt från traditionella svenska rätter till innovativa fusioner. Johanna deltar regelbundet i blindtester, optimerar recept och dokumenterar smakprofiler.
Rulla till toppen