Bästa restaurangerna i Hornstull: Kulinariska pärlor på Södermalm

Bästa restaurangerna i Hornstull

Hornstull är en livlig stadsdel i Stockholm med många spännande matställen. Området lockar både lokalbefolkning och turister med sitt breda utbud av restauranger.

Vi har samlat de bästa restaurangerna i Hornstull för att hjälpa dig hitta din nya favorit. Från traditionella svenska rätter till internationella smaker finns det något för alla smaklökar här.

1) Bistro Barbro

Vi besökte nyligen Bistro Barbro och blev imponerade av deras asiatiska fusion-kök. Restaurangen serverar mellanrätter med skandinavisk twist, perfekta för att dela med vänner.

Menyn är kreativ och varierad. Vi provade deras yellowtail med ingefära och ponzu samt den populära anklevertacon. Smakerna var intensiva och välbalanserade.

Inredningen är stilren och modern med en avslappnad atmosfär. Servicen var uppmärksam och kunnig, med bra rekommendationer för både mat och dryck.

Priserna är rimliga för kvaliteten, med rätter från 70 kr till 240 kr. Vi rekommenderar deras sällskapsmeny för 495 kr per person om ni är ett större sällskap.

Betyg: 4,6 (789 recensioner)
Plats: Hornstulls strand 13, 117 39 Stockholm
Kontakt: 08-550 602 66
Hemsida: Besök hemsida

2) Restaurang Forma

Vi besökte nyligen Restaurang Forma på Hornsbruksgatan och blev imponerade av deras fransk-asiatiska koncept. Menyn erbjuder en spännande blandning av smaker, med rätter som Iberico schnitzel ”tonkatsu” och friterad rotselleri.

Lunchen serveras mellan 11:30 och 15:00, med alternativ som lax i gul curry och fläskschnitzel med vispat chilismör. På helgerna kan man njuta av en härlig brunch med japanska pannkakor och smörstekt levainbröd.

Middagsmenyn är ännu mer varierad, med mellanrätter som kammussla med hiramasa och risotto med grön curryvinaigrette. Cocktailbaren erbjuder också ett brett utbud av välkomponerade drinkar.

Betyg: 4,4 (207 recensioner)
Plats: Hornsbruksgatan 28, 117 34 Stockholm
Kontakt: 070-728 31 81
Webbplats: Besök webbplats

3) Chelas

Vi besökte nyligen Chelas, en mexikansk restaurang i Hornstull. Maten var autentisk och smakrik. Tacos och quesadillas var särskilt goda.

Atmosfären var livlig och trevlig. Inredningen hade färgglada detaljer som gav en äkta mexikansk känsla. Personalen var vänlig och hjälpsam.

Priserna var rimliga för Stockholm. En måltid med förrätt och huvudrätt kostade runt 250-300 kr per person. Portionerna var lagom stora.

Betyg: 4,4 (968 recensioner)
Plats: Verkstadsgatan 4, 117 36 Stockholm
Webbplats: Besök webbplats

4) Moldau

Vi upptäckte nyligen Moldau, en gömd pärla vid Bergsunds strand. Restaurangen erbjuder en varm och inbjudande atmosfär med utsikt över vattnet.

Menyn är en spännande blandning av traditionella och moderna rätter. Vi provade deras berömda schnitzel och blev imponerade av den krispiga paneringen och saftiga köttet.

Servicen är utmärkt och personalen är både kunnig och vänlig. De gav oss bra rekommendationer för både mat och dryck som passade våra smaker perfekt.

Priserna är rimliga för kvaliteten på maten och upplevelsen. En huvudrätt kostar omkring 200-300 kronor.

Betyg: 4,4 (1 recension)
Plats: Bergsunds strand 33, 117 38 Stockholm
Kontakt: 08-84 75 48

5) Warung

Vi besökte nyligen Warung på Långholmsgatan 3 i Hornstull. Restaurangen erbjuder en spännande blandning av asiatiska smaker med fokus på det balinesiska köket.

Menyn består av smakrika rätter perfekta för delning. Vi provade deras sharing-meny som nyligen uppdaterats inför höstsäsongen. Maten var vällagad och smakerna var autentiska.

Atmosfären på Warung är avslappnad och trevlig. De har en bar med goda drinkar, inklusive deras populära Bali Sangria. Det finns också en separat bardel som kan bokas för grupper.

Betyg: 4,3 (332 recensioner)
Plats: Långholmsgatan 3, 117 33 Stockholm
Kontakt: 08-420 536 98
Hemsida: Besök hemsida

6) Ramblas

Vi besökte nyligen Ramblas, en charmig spansk tapasrestaurang på Södermalm. Stället har en mysig atmosfär som påminner om spanska tavernor.

Menyn erbjuder en mängd olika smårätter från hela världen. Vi provade flera tapas och blev imponerade av smakerna och presentationen.

Servicen var utmärkt och personalen var både kunnig och vänlig. De gav bra rekommendationer om vilka rätter som passade ihop.

Ramblas är perfekt för en avslappnad middag med vänner eller en romantisk kväll. Priserna är rimliga för kvaliteten på maten och upplevelsen.

Betyg: 4,3 (1 recension)
Plats: Långholmsgatan 3, 117 33 Stockholm
Kontakt: 08-669 25 36
Hemsida: Besök hemsida

7) Rosetta’s

Vi besökte nyligen Rosetta’s i Hornstull och blev imponerade av deras italienska kök. Restaurangen har en mysig atmosfär med rustika träbord och dämpad belysning.

Menyn erbjuder klassiska pastarätter och pizzor med färska, säsongsbetonade ingredienser. Vi provade deras hemgjorda tagliatelle med tryffel och parmesanost – helt utsökt!

Servicen var uppmärksam och vänlig. Priserna är rimliga för området, med huvudrätter från cirka 180-250 kr. Rosetta’s är perfekt för en avslappnad middag med vänner eller en romantisk kväll.

Betyg: 4,6 (93 recensioner)
Plats: Lindvallsgatan 11, 117 36 Stockholm
Kontakt: 08-34 38 69
Hemsida: Besök hemsidan

8) Fern & Fika

Vi besökte nyligen Fern & Fika i Hornstull och blev imponerade. Caféet har en charmig atmosfär med moderna inslag och gröna växter.

Deras kaffe är utsökt, särskilt deras cappuccino. Vi provade också deras hembakta kanelbullar som var perfekt fluffiga och smakrika.

Personalen var vänlig och serviceinriktad. De gav oss goda rekommendationer om deras utbud av veganska alternativ.

Fern & Fika är perfekt för både en snabb fika eller en längre sittning med vänner. Priserna är rimliga för området.

Betyg: 4,6 (534 recensioner)
Plats: Långholmsgatan 11, 117 33 Stockholm
Kontakt: 073-427 58 88
Webbplats: Besök webbplats

9) Bitza

Vi besökte nyligen Bitza på Hornstulls strand. Denna mysiga restaurang serverar läcker mat från Mellanöstern.

Menyn erbjuder en rad smakrika rätter. Vi provade deras kryddiga falafel och saftiga kebab. Allt smakade färskt och vällagat.

Atmosfären är avslappnad och personalen är trevlig. Priserna är rimliga för Stockholm, med de flesta rätter runt 120-150 kr.

Betyg: 4,2 (408 recensioner)
Plats: Hornstulls strand 13, 117 39 Stockholm
Webbplats: Besök webbplats

10) din napolitanska

Vi besökte nyligen din napolitanska i Hornstull centrum. Denna charmiga pizzeria imponerade med sin autentiska napolitanska pizza. Degen var perfekt tunn och krispig med en lätt kolad kant.

Menyn erbjöd klassiska italienska favoriter. Vi provade en margherita och en capricciosa. Båda var utsökta med färska, högkvalitativa ingredienser. Priserna var rimliga för Stockholm, runt 120-150 kr per pizza.

Inredningen var enkel men mysig med ett öppet kök där vi kunde se pizzabagarna i arbete. Servicen var snabb och vänlig. Det märktes att personalen var stolta över maten de serverade.

Betyg: 4,6 (74 omdömen)
Plats: Hornstull centrum/ tunnelbanan, Långholmsgatan 27, 117 33 Stockholm
Kontakt: 08-22 64 00
Hemsida: Besök hemsidan

Johanna Nielsen
Johanna Nielsen
Smakexpert
Senast uppdaterad, september 13, 2024
Johanna Nielsen är en erfaren matsmakare baserad i Stockholm. Med en bakgrund som kock och en examen i gastronomi från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, har hon finslipat sina smaklökar under 15 års arbete inom Sveriges kulinariska scen. I sin nuvarande roll analyserar Johanna livsmedel och maträtter för ledande svenska producenter och restauranger, där hon säkerställer kvalitet och smakbalans. Hon utvärderar smak, doft, textur och utseende på allt från traditionella svenska rätter till innovativa fusioner. Johanna deltar regelbundet i blindtester, optimerar recept och dokumenterar smakprofiler.
Rulla till toppen