Bästa pastan i Stockholm: 10 restauranger för pastaälskare

Bästa pastan i Stockholm

Stockholm erbjuder många fantastiska alternativ för pastaälskare. Från små familjeägda restauranger till trendiga krogar finns det något för alla smaker och plånböcker.

Vi har samlat de bästa ställena där du kan njuta av god pasta i huvudstaden. Vår guide hjälper dig att hitta rätt, oavsett om du letar efter en snabb lunch eller en lyxig middag.

1) Trattoria Montanari

Vi besökte nyligen Trattoria Montanari och blev imponerade av deras äkta italienska kök. Restaurangen drivs av familjen Montanari, som har sina rötter i Fano på Italiens östkust.

Menyn erbjuder en blandning av italienska klassiker och specialiteter från Marche-regionen. Vi provade deras Spaghetti alle vongole, en läcker pastarätt med små musslor från havet utanför Fano.

Trattoria Montanari använder högkvalitativa, ekologiska råvaror. Många ingredienser, som tryffel och vild fänkål, importeras direkt från småproducenter i Marche.

Atmosfären är varm och välkomnande, perfekt för en avslappnad middag med familj eller vänner. Restaurangen har också en mysig bakficka kallad Piccolon, som kan bokas för privata evenemang.

Betyg: 4,4 (868 recensioner)
Plats: Grev Turegatan 56, 114 38 Stockholm
Kontakt: 08-660 76 94
Hemsida: Besök hemsida

2) Un Poco

Vi besökte nyligen Un Poco på Karlavägen i Stockholm. Restaurangen har en mysig atmosfär och serverar utsökt italiensk mat. Deras pasta är särskilt imponerande.

Menyn erbjuder en spännande avsmakningsmeny för den äventyrliga gästen. Vi uppskattade deras fokus på färska, säsongsbetonade råvaror.

Un Poco har generösa öppettider, perfekt för både en snabb middag eller en längre kväll ute. De är öppna till sent på helgerna.

Notera att Un Poco är kontantfri, så ta med ditt betalkort när du besöker.

Betyg: 4,4 (1 recension)
Plats: Karlavägen 28, 114 31 Stockholm
Kontakt: 08-611 02 69
Hemsida: Besök hemsida

3) BASTA – Italiensk restaurang (Åhléns City)

Vi besökte nyligen BASTA, en charmig italiensk restaurang i Åhléns City. Deras takterrass bjöd på en fantastisk utsikt över Stockholm. Solnedgången var magisk när vi njöt av våra drinkar.

Menyn hade klassiska italienska rätter med en modern twist. Vi provade deras pasta, som var perfekt al dente. Smakerna var autentiska och påminde oss om semester i Italien.

Inredningen var inspirerad av Capri med citrongula markiser och havsblå detaljer. Stämningen var livlig och avslappnad på samma gång. Personalen var vänlig och kunnig om maten och vinet.

Betyg: 4,3 (1 recension)
Plats: Mäster Samuelsgatan 59, 111 21 Stockholm
Kontakt: 08-502 574 14
Webbplats: Besök webbplats

4) La Vecchia Signora

Vi besökte nyligen La Vecchia Signora på Åsögatan i Stockholm. Denna charmiga italienska restaurang erbjuder en autentisk pastaupplevelse som är svår att slå.

Deras handgjorda pasta är fantastisk. Vi älskade särskilt deras krämiga carbonara och den smakrika lasagnen. Menyn är begränsad men välkomponerad, med fokus på kvalitet framför kvantitet.

Atmosfären är mysig och hemtrevlig, perfekt för en romantisk middag eller en avslappnad kväll med vänner. Servicen är uppmärksam och personalen är kunnig om maten och vinet.

Priserna är rimliga för kvaliteten man får. En pastarätt kostar runt 180-220 kr, vilket är bra värde för pengarna i Stockholm.

Betyg: 4,4 (466 recensioner)
Plats: Åsögatan 163, 116 32 Stockholm
Kontakt: 08-644 45 85
Hemsida: Besök hemsida

5) Mancini

Vi besökte nyligen Mancini och blev imponerade av deras autentiska italienska pasta. Restaurangen ligger centralt i Stockholm och har en mysig atmosfär.

Menyn erbjuder ett brett utbud av pastarätter. Vi provade deras tagliatelle med tryffel och parmesanost. Pastan var perfekt tillagad och smakerna var balanserade.

Servicen var uppmärksam och vänlig. Priserna är rimliga för kvaliteten, med huvudrätter från omkring 200 kr.

Betyg: 4,5 (621 recensioner)
Plats: Tunnelgatan 1A, 111 37 Stockholm
Kontakt: 08-21 53 10
Hemsida: Besök hemsidan

6) Restaurang Agaton

Vi upptäckte en dold pärla i Gamla Stan – Restaurang Agaton. Här möts svenskt och italienskt kök på ett unikt sätt. Menyn erbjuder allt från vällagade kött- och fiskrätter till färsk pasta och nygräddade pizzor.

Atmosfären är varm och ombonad. Vi kände oss hemma direkt när vi steg in. Servicen var förstklassig och personalen mycket kunnig om maten och vinet.

Vi provade deras pasta och blev imponerade. Den var perfekt tillagad med färska ingredienser. Smakerna var balanserade och genuina. Priserna var rimliga för kvaliteten.

Till efterrätt njöt vi av italienska klassiker toppade med svenska bär. En perfekt avslutning på måltiden. Vi rekommenderar starkt att prova deras tiramisù.

Betyg: 4,3 (2 recensioner)
Plats: Västerlånggatan 72, 111 29 Stockholm
Kontakt: 08-20 72 99
Hemsida: Besök hemsidan

7) O’PIZZICATO

Vi besökte O’PIZZICATO och blev imponerade av deras fokus på kvalitet. Restaurangen serverar utsökt pasta med noggrant utvalda råvaror.

Atmosfären är avslappnad och familjär. Vi njöt av vår måltid till tonerna av härlig bakgrundsmusik som spred glädje i lokalen.

Vinlistan är omfattande med ett urval från hela Italien. Vi provade ett gott rött vin från Piemonte som passade perfekt till pastan.

O’PIZZICATO erbjuder en genuin italiensk matupplevelse i Stockholm. Deras passion för mat och service märks tydligt.

Betyg: 4.6 (1 recension)
Plats: Swedenborgsgatan 23, 118 27 Stockholm
Kontakt: 08-720 15 75
Hemsida: Besök hemsida

8) Tutto Bello

Vi besökte nyligen Tutto Bello, en genuin italiensk restaurang i centrala Stockholm. Deras pasta är verkligen något speciellt. Vi provade deras hemgjorda tagliatelle med tryffel och parmesan – en smakexplosion!

Atmosfären är mysig och intim, perfekt för en romantisk middag. Inredningen påminner om en traditionell italiensk trattoria. Personalen är kunnig och hjälpsam med att välja rätt vin till maten.

Menyn erbjuder ett brett utbud av klassiska italienska rätter. Förutom pasta finns det också pizza, risotto och kötträtter. Priserna är rimliga för kvaliteten, med huvudrätter från 185 kr.

Tutto Bello använder färska råvaror från Italien, vilket märks i smaken. Det är populärt, så vi rekommenderar att boka bord i förväg, särskilt på helger.

Betyg: 4,4 (967 recensioner)
Plats: Tegnérlunden 4, 113 59 Stockholm
Kontakt: 08-30 88 50
Webbplats: Besök webbplats

9) Adria Ristorante & Bar

Vi besökte nyligen Adria Ristorante & Bar och blev imponerade av deras pasta. Deras handgjorda tagliatelle med tryffel var utsökt. Restaurangen har en modern och elegant inredning som skapar en trevlig atmosfär.

Menyn erbjuder ett brett utbud av italienska rätter, men pastan är verkligen stjärnan här. Vi rekommenderar särskilt deras carbonara, som tillagas perfekt med krämig sås och knaprig pancetta.

Servicen var uppmärksam och personalen kunnig om vinlistan. Priserna är rimliga för kvaliteten på maten, med pastarätter från omkring 185 kr.

Betyg: 4,5 (579 recensioner)
Plats: Tulegatan 10, 113 53 Stockholm
Kontakt: 08-15 00 80
Webbplats: Besök webbplats

10) Ristorante da Peppe

Vi hittade en äkta italiensk pärla mitt i Stockholm. Ristorante da Peppe bjuder på en genuin smakupplevelse med sin färska pasta och utsökta pizza.

Menyn är fylld med klassiska italienska rätter tillagade med passion. Vi uppskattade särskilt deras hemlagade pasta, som smakade precis som i Italien.

Atmosfären är varm och inbjudande. Det känns som att kliva in i en liten restaurang i Rom. Personalen är vänlig och servicen är utmärkt.

Priserna är rimliga för kvaliteten man får. En pastarätt kostar runt 180-220 kr, vilket vi tycker är värt varenda krona.

Betyg: 4,3 (1 recension)
Plats: Stora Nygatan 3, 111 27 Stockholm
Kontakt: 08-10 31 00
Hemsida: Besök hemsidan

Johanna Nielsen
Johanna Nielsen
Smakexpert
Senast uppdaterad, september 13, 2024
Johanna Nielsen är en erfaren matsmakare baserad i Stockholm. Med en bakgrund som kock och en examen i gastronomi från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, har hon finslipat sina smaklökar under 15 års arbete inom Sveriges kulinariska scen. I sin nuvarande roll analyserar Johanna livsmedel och maträtter för ledande svenska producenter och restauranger, där hon säkerställer kvalitet och smakbalans. Hon utvärderar smak, doft, textur och utseende på allt från traditionella svenska rätter till innovativa fusioner. Johanna deltar regelbundet i blindtester, optimerar recept och dokumenterar smakprofiler.
Rulla till toppen