Bästa restaurangerna på Kungsholmen

Bästa restaurangerna på Kungsholmen

Kungsholmen är en charmig stadsdel i Stockholm med många fina restauranger. Här finns allt från mysiga kvarterskrogar till trendiga matställen med utsikt över vattnet.

Vi har valt ut några av de bästa restaurangerna på Kungsholmen för dig som vill äta gott i denna del av stan. Du hittar både prisvärda alternativ och mer exklusiva upplevelser bland våra tips.

1) AG

AG är en köttälskares paradis på Kungsholmen. Vi blev imponerade av deras urval av högkvalitativt kött, särskilt deras porterhouse och entrecôte. Restaurangen hängmörar köttet själva, vilket ger en unik smakupplevelse.

Inredningen är stilren med kakel och läder. Det skapar en trevlig atmosfär som passar både för avslappnade middagar och speciella tillfällen. Vi uppskattade särskilt den öppna kylen vid entrén där köttstyckena hänger på rad.

Menyn är säsongsbetonad med fokus på närproducerade råvaror. Utöver kött erbjuder de även andra alternativ. Vi rekommenderar att börja med tapas i baren innan huvudrätten.

Betyg: 4,5 (3 recensioner)
Plats: Kronobergsgatan 37, 112 33 Stockholm
Kontakt: 08-410 681 00
Webbplats: Besök webbplats

2) Agnes

Vi besökte nyligen Agnes på Norra Agnegatan. Restaurangen imponerade med sin varma atmosfär och utsökta meny.

Köket fokuserar på nordiska smaker med moderna inslag. Vi njöt av färska, lokala råvaror tillagade med precision.

Servicen var uppmärksam och kunnig. Personalen gav utmärkta rekommendationer för både mat och dryck.

Agnes har ett bra läge på Kungsholmen. Det är en perfekt plats för både avslappnade middagar och speciella tillfällen.

Betyg: 4,5 (643 recensioner)
Plats: Norra Agnegatan 43, 112 29 Stockholm
Kontakt: 08-410 470 19
Hemsida: Besök hemsida

3) Restaurang Bergamott

Vi besökte nyligen Restaurang Bergamott på Kungsholmen och blev imponerade. Deras franska kök är utsökt och menyn ändras ofta för att spegla säsongens råvaror.

Atmosfären är elegant men avslappnad. Vinlistan är omfattande med många glas att välja mellan. Vi rekommenderar deras ”Bar à vins”-evenemang där de serverar 38 viner på glas.

Restaurangen är öppen tisdag till lördag från 17:30. På helgerna stänger de sent, perfekt för en längre middag. Boka gärna i förväg, särskilt på helgerna.

Betyg: 4,7 (279 recensioner)
Plats: Hantverkargatan 35, 112 21 Stockholm
Kontakt: 08-650 30 34
Hemsida: Besök hemsida

4) Mälarpaviljongen

Vi besökte nyligen Mälarpaviljongen, en charmig oas vid Norr Mälarstrand. Restaurangen erbjuder en avslappnad atmosfär med vacker utsikt över vattnet.

Maten är vällagad och menyn varierar med säsongen. Vi njöt av färska sallader och grillat under vårt besök. Priserna är rimliga för området.

Uteserveringen är särskilt trevlig på sommaren. Man kan sitta nära vattnet och titta på förbipasserande båtar. Stämningen är välkomnande och inkluderande för alla.

Betyg: 4,3 (2 recensioner)
Plats: Norr Mälarstrand 64, 112 35 Stockholm
Webbplats: Besök webbplats

5) Spisa hos Helena

Vi besökte nyligen Spisa hos Helena på Kungsholmen. Restaurangen erbjuder en mysig och hemtrevlig atmosfär med sin rustika inredning och varma belysning.

Menyn består av vällagade svenska klassiker med moderna inslag. Vi provade deras köttbullar med potatismos och lingon för 165 kr, vilket smakade utsökt.

Servicen var uppmärksam och vänlig. Personalen gav bra rekommendationer och såg till att vi kände oss välkomna. Priserna är rimliga för området.

Betyg: 4,3 (1 recension)
Plats: Scheelegatan 18, 112 28 Stockholm
Kontakt: 08-654 49 26
Webbplats: Besök webbplats

6) Trattorian

Vi besökte nyligen Trattorian, en äkta italiensk restaurang vid vattnet på Norr Mälarstrand. Deras passion för italiensk matkultur är tydlig i varje rätt.

Pastan görs färsk dagligen och pizzorna kommer rykande varma från vedugnen. Köttet och fisken grillas perfekt på kolgrillen. Menyn erbjuder också många vegetariska och veganska alternativ.

Atmosfären är avslappnad och mysig. Sommartid öppnas stora glaspartier mot Riddarfjärden, vilket skapar en härlig uteservering. På helgerna serveras en generös italiensk brunch för 385 kr.

Trattorian har också ett privat rum kallat La Cucina, perfekt för evenemang och större sällskap upp till 64 personer.

Betyg: 4,1 (2 recensioner)
Plats: Norr Mälarstrand Kajplats 464, 112 20 Stockholm
Kontakt: 08-684 238 70
Hemsida: Besök hemsidan

7) La Nonna

La Nonna på Fleminggatan är en äkta pärla för italiensk mat på Kungsholmen. Vi smakade på deras hemlagade pasta och blev imponerade av de autentiska smakerna.

Atmosfären är varm och inbjudande, precis som ett besök hos mormor. Personalen är vänlig och kunnig om menyn. De gav oss utmärkta rekommendationer för vin som passade perfekt till maten.

Deras pizza med tunn, krispig botten är en höjdpunkt. Den färska tomatsåsen och högkvalitativa ostar gör varje tugga till en njutning. Priserna är rimliga för den kvalitet man får.

Betyg: 4,2 (404 recensioner)
Plats: Fleminggatan 45, 112 32 Stockholm
Kontakt: 08-27 32 02
Hemsida: Besök hemsida

8) Soth’s Kitchen

Vi besökte nyligen Soth’s Kitchen på Kungsholmen och blev imponerade av deras unika blandning av amerikanskt och lokalt kök. Menyn ändras efter säsong och använder färska, högkvalitativa råvaror.

Atmosfären är varm och välkomnande. Vi kände oss som hemma tack vare den trevliga servicen. Restaurangen passar för allt från frukost till after work och festmåltider.

Maten lagas med stor omsorg och respekt för ingredienserna. Vi provade några rätter och blev särskilt förtjusta i deras säsongsbetonade specialiteter. Priserna är rimliga för kvaliteten.

Betyg: 4,1 (678 recensioner)
Plats: Rålambshovsleden 50, 112 19 Stockholm
Kontakt: 08-441 31 54
Hemsida: Besök hemsida

9) Boteco Da Silvania

Vi upptäckte nyligen denna pärla på Kungsholmen. Boteco Da Silvania erbjuder en unik brasiliansk matupplevelse i Stockholm. Deras meny är fylld med autentiska smaker och spännande rätter.

Vi rekommenderar starkt deras Brasilianska Buffé för större sällskap. Den innehåller ett urval av tapas, huvudrätter och efterrätter. Priset är rimligt för den mängd och kvalitet som erbjuds.

Restaurangens atmosfär är varm och välkomnande. Vi uppskattade särskilt personalens kunskap om maten och deras vänliga service. Det är klokt att boka i förväg, särskilt på helger.

Boteco Da Silvania är öppet onsdag till lördag från 16:30 till 22:00. Det är ett perfekt val för en avslappnad middag med vänner eller en speciell kväll ute.

Betyg: 4,4 (525 recensioner)
Plats: Kungsholms strand 173, 112 48 Stockholm
Kontakt: 08-650 81 28
Hemsida: Besök hemsidan

10) TAPAS 28

Vi besökte nyligen TAPAS 28 på Kungsholmen och blev imponerade av deras autentiska spanska tapas. Restaurangen har en mysig atmosfär med rustika trämöbler och varm belysning.

Menyn erbjuder ett brett utbud av smårätter, från klassiska patatas bravas till läckra charkuterier. Vi rekommenderar särskilt deras gambas al ajillo och croquetas de jamón.

Vinlistan är omfattande med många spanska viner att välja mellan. Personalen är kunnig och hjälpsam med rekommendationer för vin och maträtter.

Priserna är rimliga för Stockholm, med tapasrätter från 65-95 kr. Det är perfekt för en avslappnad kväll med vänner eller en romantisk middag för två.

Betyg: 4,2 (883 recensioner)
Plats: Pontonjärgatan 28, 112 37 Stockholm
Kontakt: 08-654 90 30
Hemsida: Besök hemsida

Johanna Nielsen
Johanna Nielsen
Smakexpert
Senast uppdaterad, september 13, 2024
Johanna Nielsen är en erfaren matsmakare baserad i Stockholm. Med en bakgrund som kock och en examen i gastronomi från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, har hon finslipat sina smaklökar under 15 års arbete inom Sveriges kulinariska scen. I sin nuvarande roll analyserar Johanna livsmedel och maträtter för ledande svenska producenter och restauranger, där hon säkerställer kvalitet och smakbalans. Hon utvärderar smak, doft, textur och utseende på allt från traditionella svenska rätter till innovativa fusioner. Johanna deltar regelbundet i blindtester, optimerar recept och dokumenterar smakprofiler.
Rulla till toppen