Stockholms bästa sportbar: Topp 5 ställen för att se matcher 2024

Stockholm har många sportbarer för alla som vill se på matcher med andra fans. Dessa ställen erbjuder en kul atmosfär och chansen att uppleva spännande ögonblick tillsammans.

Vi har hittat de bästa sportbarerna i Stockholm där du kan njuta av olika sporter på storbildsskärmar. Från Östermalm till Södermalm finns det något för alla sporter och smaker.

1) The Crib by Retro – Sportbar & Restaurang

Vi besökte nyligen The Crib by Retro, en populär sportbar och restaurang på Sveavägen. Stämningen var på topp med många TV-skärmar som visade olika matcher.

Menyn erbjöd ett brett utbud av amerikansk-inspirerad mat. Vi provade deras hemlagade högrevsburgare med krispiga country fries för 129 kr, vilket var ett riktigt bra val.

Efter jobbet är detta en perfekt plats för afterwork. De har bra priser på både mat och dryck. Ett glas vin för 59 kr och en stor stark för 42 kr är några av deras prisvärda alternativ.

The Crib by Retro passar för många tillfällen. Vare sig du vill ha en trevlig middag med familjen eller starta en rolig utekväll med vänner är detta stället för dig.

Betyg: 3,6 (844 recensioner)
Plats: Sveavägen 55, 113 59 Stockholm
Kontakt: 08-30 24 22
Hemsida: Besök hemsida

2) The Flying Horse

The Flying Horse är en brittisk pub i hjärtat av Vasastan. Vi hittade en mysig atmosfär perfekt för både avslappnad afterwork och livliga sportkvällar.

Puben erbjuder en imponerande ölmeny med över 80 sorter, inklusive 19 fatöl. För whiskyälskare finns ett urval av mer än 120 single malt whiskeys att utforska.

Maten inspireras av amerikanska influenser. Vi njöt av saftiga burgare och fräscha sallader i den gemytliga pubmiljön.

Som sportbar levererar The Flying Horse. Vi såg Champions League på flera stora skärmar och kände den äkta fotbollsstämningen bland fansen.

Betyg: 3,6 (1 recension)
Plats: Odengatan 44, 113 51 Stockholm
Kontakt: 08-612 63 78
Hemsida: Besök hemsida

3) Bryggeriet Sportbar

Vi besökte nyligen Bryggeriet Sportbar i Vasastan. Det är en livlig sportbar med stora skärmar som visar fotboll och ishockey. Vi såg en spännande Premier League-match medan vi var där.

Maten överraskade oss positivt. Deras lunchmeny erbjuder 3-4 alternativ som ändras dagligen. Vi provade halloumiburgaren som var riktigt god. Priserna är rimliga för Stockholm.

Ölutbudet imponerade på oss. De har många sorter från hela världen, inklusive lager, ale och IPA. Whiskeyälskare blir också nöjda här med amerikanska, japanska och svenska alternativ.

Stämningen är avslappnad och trevlig. Det är en bra plats att umgås med vänner, äta gott och titta på sport. Perfekt för en avkopplande kväll ute.

Betyg: 3,8 (1 recension)
Plats: Odengatan 60, 113 22 Stockholm
Kontakt: 08-30 04 41
Hemsida: Besök hemsida

4) Pitcher’s – Sportbar Stockholm

Vi besökte nyligen Pitcher’s på Regeringsgatan. Det är en livlig sportbar med många TV-skärmar som visar olika matcher.

Maten är typisk barmat – burgare, vingar och nachos. Priserna är rimliga för Stockholm. En öl kostar runt 70 kr.

Stämningen är energisk, särskilt under stora sportevenemang. Det kan bli trångt och högljutt, så kom tidigt för att få bra platser.

Servicen var snabb och personalen var trevlig. De har ett bra urval av öl och drinkar.

Betyg: 3,7 (807 recensioner)
Plats: Regeringsgatan 113, 111 39 Stockholm
Kontakt: 08-23 01 11
Webbplats: Besök webbplats

5) O’Learys Stockholm Central

Vi besökte nyligen O’Learys Stockholm Central. Det ligger praktiskt nära Stockholms centralstation. Stället har en typisk sportbarsatmosfär med TV-skärmar som visar olika matcher.

Menyn erbjuder klassiska barfavoriter som hamburgare och vingar. Priserna är genomsnittliga för en sportbar i centrala Stockholm. En hamburgare kostar runt 150-180 kr.

Servicen var okej men inte utmärkande. Det kan bli trångt och högljutt under stora sportevenemang. Bäst att boka bord i förväg om man vill se en populär match.

Betyg: 3,3 (2 recensioner)
Plats: Centralplan 15, 111 20 Stockholm
Kontakt: 073-688 16 86
Hemsida: Besök hemsida

6) Tudor Arms Pub and Restaurant

Vi besökte Tudor Arms nyligen och blev imponerade av den äkta brittiska pubkänslan. Öppnad 1969 som Stockholms första brittiska pub, har den behållit sin charm i över 50 år.

Menyn erbjuder klassiska brittiska rätter som hemlagad Steak and Mushroom Pie. Ölutbudet är omfattande med många brittiska alternativ att välja mellan.

Pubens atmosfär är livlig, särskilt under fotbollsmatcher. De visar Premier League och andra stora sportevenemang på storbildsskärmar.

Quiz-kvällar hålls varannan måndag och är mycket populära. Vi rekommenderar att boka bord i förväg för dessa evenemang.

Betyg: 4,4 (842 recensioner)
Plats: Grevgatan 31, 114 53 Stockholm
Kontakt: 08-660 27 12
Hemsida: Besök hemsida

7) Allé Kök & Bar

Vi besökte nyligen Allé Kök & Bar och blev imponerade av deras sportbars-upplevelse. Stället har en perfekt blandning av god mat och livlig atmosfär.

Deras stora skärmar visar alla viktiga matcher. Vi såg Champions League-finalen här och stämningen var elektrisk. Baren serverar ett brett utbud av öl och cocktails.

Maten överraskade positivt. Vi provade deras burgare och nachos – båda var utsökta och perfekta att dela med vänner under matchen.

Betyg: 4,3 (626 recensioner)
Plats: Hammarby allé 129, 120 64 Stockholm
Kontakt: 08-556 031 50
Hemsida: Besök hemsidan

8) The Auld Dub

Vi hittade en äkta irländsk pärla mitt i Stockholm. The Auld Dub har serverat öl och mat i irländsk anda sedan 1995. Stämningen är varm och välkomnande, perfekt för en avslappnad kväll med vänner.

Sportfans kommer att uppskatta de många TV-skärmarna och projektorn som visar alla stora matcher. Vi såg en fotbollsmatch här och atmosfären var elektrisk.

Pubkvizzen på måndagar är ett roligt sätt att starta veckan. Live-musik varje helg får stället att vibrera av energi. Maten är prisvärd och smakrik, med klassiska irländska rätter som fish and chips.

Betyg: 4 (2 recensioner)
Plats: Holländargatan 1, 111 36 Stockholm
Kontakt: 08-679 77 07
Hemsida: Besök hemsida

9) Pitcher’s

Vi besökte nyligen Pitcher’s på Mariatorget i Stockholm. Det är en populär sportbar med många TV-skärmar som visar olika matcher.

Menyn erbjuder klassiska pubfavoriter som hamburgare, nachos och vingar. Priserna är rimliga för Stockholms innerstad, med de flesta rätter runt 150-200 kr.

Stämningen är livlig, särskilt under stora sportevenemang. Det kan vara svårt att hitta sittplats på kvällar och helger, så kom i god tid.

Baren har ett bra urval av öl på fat och flaska. De har också några sporttema-cocktails som är roliga att prova.

Betyg: 3,7 (1 recension)
Plats: Mariatorget 1A, 118 48 Stockholm
Kontakt: 08-640 06 38
Hemsida: Besök hemsida

10) O’Learys Hötorget

Vi besökte nyligen O’Learys Hötorget, en populär sportbar i centrala Stockholm. Stället har en livlig atmosfär och många tv-skärmar för att visa olika sportevenemang samtidigt.

Menyn erbjuder klassiska pubfavoriter som burgare, vingar och nachos. Priserna är rimliga för området, med huvudrätter från 150-200 kr.

Baren har ett bra utbud av öl på fat och flaska. På helgerna kan det bli trångt och högljutt, så vi rekommenderar att komma tidigt för att få bra platser.

Service och mat håller jämn kvalitet, men inget utöver det vanliga för en sportbar. Det är ett bra val för att titta på matcher med vänner och äta en bit mat.

Betyg: 3,6 (754 recensioner)
Plats: Slöjdgatan 11, 111 57 Stockholm
Kontakt: 020-10 31 81
Hemsida: Besök hemsida

Johanna Nielsen
Johanna Nielsen
Smakexpert
Senast uppdaterad, september 16, 2024
Johanna Nielsen är en erfaren matsmakare baserad i Stockholm. Med en bakgrund som kock och en examen i gastronomi från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, har hon finslipat sina smaklökar under 15 års arbete inom Sveriges kulinariska scen. I sin nuvarande roll analyserar Johanna livsmedel och maträtter för ledande svenska producenter och restauranger, där hon säkerställer kvalitet och smakbalans. Hon utvärderar smak, doft, textur och utseende på allt från traditionella svenska rätter till innovativa fusioner. Johanna deltar regelbundet i blindtester, optimerar recept och dokumenterar smakprofiler.
Rulla till toppen