Stockholms bästa vinbarer: Topp 5 för vinälskare 2024

Stockholms bästa vinbarer

Stockholm har blivit en riktig guldgruva för vinälskare. Staden erbjuder många trevliga och ambitiösa vinbarer för alla smaker.

Vi har listat de bästa vinbarerna i Stockholm just nu. Här finns allt från naturvinsbarer till klassiska ställen med fokus på franska viner. Oavsett vad du föredrar, finns det en vinbar som passar dig.

1) Cork Vinbar

Vi besökte nyligen Cork Vinbar på Stora Nygatan i Stockholm. Det är en liten och mysig plats med fokus på portugisiska viner och medelhavsmat.

Vinlistan imponerade på oss med sitt breda utbud av portugisiska viner. Vi provade några utsökta röda viner som passade perfekt till maten.

Menyn erbjuder läckra medelhavsinspirerade rätter. Vi åt några delikata tapas som kompletterade vinerna väl. Stämningen var varm och inbjudande.

Personalen var kunnig och hjälpsam med vinrekommendationer. De gav oss bra förslag baserat på våra smakpreferenser.

Betyg: 4,8 (328 recensioner)
Plats: Stora Nygatan 22, 111 27 Stockholm
Kontakt: 076-894 34 39
Webbplats: Besök webbplats

2) Vinverket Stockholm

Vi hittade en riktig pärla på Norrtullsgatan. Vinverket Stockholm är en mysig vinbar med en avslappnad atmosfär. Deras vinlista är imponerande och personalen är kunnig och hjälpsam.

Varje fredag har de en populär ostronhappy hour mellan 16-17:30. Då kan man njuta av ostron för bara 20 kr styck och ett glas bubbel för 110 kr. Det är ett perfekt sätt att starta helgen.

Vinverket har öppet tisdag till lördag, med längre öppettider på helgerna. På fredagar öppnar de redan klockan 16 och på lördagar håller de öppet sent. Det gör stället till ett bra val för både after work och kvällshäng.

Betyg: 4,6 (145 recensioner)
Plats: Norrtullsgatan 24, 113 45 Stockholm
Kontakt: 08-33 04 00
Hemsida: Besök hemsida

3) Dryck Vinbar

Vi besökte nyligen Dryck Vinbar på Swedenborgsgatan. Det är en mysig plats med avslappnad stämning, perfekt för en kväll med vänner.

Vinlistan imponerade oss. De erbjuder många spännande alternativ från mindre producenter. Vi provade några biodynamiska viner som var riktigt goda.

Maten är också värd att nämna. Köket använder ekologiska råvaror och skapar smakfulla rätter som passar bra till vinerna. Vi åt en härlig charkbricka.

Personalen är kunnig och hjälpsam. De gav oss bra rekommendationer och berättade intressant om vinerna vi drack.

Betyg: 4,2 (405 recensioner)
Plats: Swedenborgsgatan 1, 118 48 Stockholm
Kontakt: 076-128 91 87
Hemsida: Besök hemsidan

4) Tyge & Sessil

Vi besökte nyligen Tyge & Sessil, en fantastisk vinbar i hjärtat av Stockholm. Den öppnar klockan 16 varje dag och stänger sent, vilket gör den perfekt för både eftermiddagsdrinkar och sena kvällar.

Vinlistan är imponerande med fokus på naturviner från små producenter. Vi provade några unika viner från mindre kända druvor och regioner. Personalen är kunnig och hjälpsam med rekommendationer.

Maten serveras hela kvällen och kompletterar vinerna väl. Vi åt några smårätter från menyn och specialbrädan. Priserna är rimliga för kvaliteten.

Atmosfären är avslappnad och välkomnande. Det finns inga bokningar, så vi kom tidigt för att säkra en plats. Det blev snabbt fullt, vilket tyder på dess popularitet.

Betyg: 4.5 (402 recensioner)
Plats: Brahegatan 4, 114 37 Stockholm
Kontakt: 08-519 422 77
Hemsida: Besök hemsida

5) Gemla Vinbar

Gemla Vinbar erbjuder en unik upplevelse för vinälskare. Vi hittade ett stort urval av hantverksviner från obesprutade vingårdar. Vinerna speglar tydligt sin ursprungsplats utan onödiga tillsatser.

Maten här är lika imponerande som vinerna. Köket använder lokala råvaror och säsongsbetonade grönsaker. De kombinerar gamla tekniker med innovativa metoder för att skapa spännande rätter.

Atmosfären är avslappnad och inbjudande. Inredningen präglas av genuint hantverk, vilket passar perfekt till vinbarens filosofi. Det är en idealisk plats för en avkopplande kväll med vänner.

Betyg: 4,6 (84 recensioner)
Plats: Magnus Ladulåsgatan 8D, 118 66 Stockholm
Kontakt: 073-339 73 27
Hemsida: Besök hemsida

6) Vineriet

Vi besökte nyligen Vineriet på Roslagsgatan och blev imponerade av deras breda utbud av viner från hela världen. Tyvärr är stället just nu tillfälligt stängt utan något öppningsdatum.

När det är öppet erbjuder Vineriet en perfekt plats för att ta ett glas vin efter jobbet eller njuta av en familjemiddag. Maten lagas med omsorg och kärlek.

Atmosfären är varm och inbjudande. Vi ser fram emot att Vineriet öppnar igen så vi kan återvända för fler trevliga vinupplevelser.

Betyg: 4,8 (101 recensioner)
Plats: Roslagsgatan 15, 113 55 Stockholm
Kontakt: 076-556 65 26
Hemsida: Besök hemsidan

7) Savant Bar

Vi besökte nyligen Savant Bar på Tegnérgatan. Det är en mysig liten vinbar med fokus på naturviner och säsongsbetonad mat.

Vinlistan är imponerande med många spännande alternativ. Vi provade ett par olika glas, alla väl utvalda och goda. Priserna ligger runt 90-120 kr per glas.

Maten är enkel men vällagad. Vi åt några smårätter som komplement till vinet. Ostbrickan för 165 kr var särskilt god och passade perfekt till vinerna.

Personalen är kunnig och hjälpsam. De gav bra rekommendationer och berättade engagerat om vinerna. Stämningen är avslappnad och det är en perfekt plats för en kväll med vänner.

Betyg: 4,6 (303 recensioner)
Plats: Tegnérgatan 4, 113 58 Stockholm
Kontakt: 076-021 26 30
Hemsida: Besök hemsida

8) Ambar

Vi besökte nyligen Ambar, en charmig liten vinbar på Tomtebogatan. Stället har en mysig och intim atmosfär som passar perfekt för en avkopplande kväll.

Ambars specialitet är naturliga viner utan tillsatser. De har ett imponerande urval av amberfärgade drycker som verkligen sticker ut.

Maten här är också värd att nämna. Köket serverar läckra japanska smårätter som kompletterar vinerna perfekt. Vi rekommenderar att prova några olika rätter för att få en full smakupplevelse.

Betyg: 4,7 (220 recensioner)
Plats: Tomtebogatan 22, 113 38 Stockholm
Kontakt: 073-158 51 53
Hemsida: Besök hemsida

9) Combo Vinbar

Vi besökte nyligen Combo Vinbar på Odengatan i Stockholm. Denna vinbar erbjuder en imponerande samling av 200 viner på glas. Det är perfekt för vinälskare som vill utforska nya smaker.

Combo Vinbar har vunnit flera utmärkelser för sin vinlista. De fick guldmedalj för ”Shortlist of the year 2022” i Sverige av Starwinelist. Dessutom har de fått Silverstar för bästa vinlista varje år sedan öppningen.

Atmosfären är avslappnad och inbjudande. Vi njöt av att smaka på olika viner medan vi lyssnade på bra musik. Personalen är kunnig och hjälpsam med rekommendationer.

Öppettiderna varierar, men generellt är baren öppen från tisdag till lördag. På helgerna öppnar de tidigare och stänger senare, vilket ger gott om tid att utforska deras breda vinutbud.

Betyg: 4,4 (230 recensioner)
Plats: Odengatan 52, 113 51 Stockholm
Kontakt: 08-522 256 52
Hemsida: Besök hemsida

10) Folii

Folii är en riktig pärla bland Stockholms vinbarer. Vi blev imponerade av deras omfattande vinlista med alternativ från hela världen. Här kan man prova olika viner i halvglas, helglas eller flaska.

Atmosfären är intim och mysig, perfekt för en avkopplande kväll. Personalen är kunnig och hjälpsam med rekommendationer. Vi uppskattade särskilt möjligheten att delta i deras spännande vinprovningar.

Folii har vunnit flera utmärkelser, bland annat DNs Gulddraken för Bästa Bar. Det är lätt att förstå varför. Deras passionerade inställning till vin och service är uppenbar.

Betyg: 4.6 (240 recensioner)
Plats: Erstagatan 21, 116 36 Stockholm
Hemsida: Besök hemsida

Johanna Nielsen
Johanna Nielsen
Smakexpert
Senast uppdaterad, september 16, 2024
Johanna Nielsen är en erfaren matsmakare baserad i Stockholm. Med en bakgrund som kock och en examen i gastronomi från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, har hon finslipat sina smaklökar under 15 års arbete inom Sveriges kulinariska scen. I sin nuvarande roll analyserar Johanna livsmedel och maträtter för ledande svenska producenter och restauranger, där hon säkerställer kvalitet och smakbalans. Hon utvärderar smak, doft, textur och utseende på allt från traditionella svenska rätter till innovativa fusioner. Johanna deltar regelbundet i blindtester, optimerar recept och dokumenterar smakprofiler.
Rulla till toppen