Stockholms bästa uteservering: Topp 5 platser för al fresco-upplevelser 2024

Stockholms bästa uteservering

Stockholm bjuder på många härliga uteserveringar när sommaren kommer. Vi har kikat närmare på några av de bästa ställena att njuta av sol, god mat och dryck utomhus i huvudstaden.

Från mysiga innergårdar till takterrasser med utsikt över staden finns det något för alla smaker. Oavsett om du vill ha en avslappnad lunch eller en festlig kväll har Stockholm flera fina alternativ att välja mellan. Låt oss utforska några av de populäraste uteserveringarna i stan.

1) Mälarpaviljongen

Vi besökte nyligen Mälarpaviljongen, en charmig uteservering vid Norr Mälarstrand. Denna grönskande oas erbjuder en fantastisk utsikt över Riddarfjärden och Södermalm.

Atmosfären är avslappnad och välkomnande. Regnbågsflaggor vajar i vinden, vilket skapar en inkluderande stämning för alla gäster. Vi njöt av en uppfriskande drink medan vi tittade på båtar som seglade förbi.

Menyn innehåller både lunch och middag. Vi provade deras välsmakande sallader och fräscha fiskrätter. Priserna är rimliga för Stockholms innerstad, med huvudrätter från 175 kr.

Betyg: 4,3 (2 recensioner)
Plats: Norr Mälarstrand 64, 112 35 Stockholm
Webbplats: Besök webbplats

2) Mosebacketerrassen

Mosebacketerrassen är en pärla i Stockholms uteserveringsscen. Vi njöt av den fantastiska utsikten över staden medan vi sippade på svalkande öl.

Atmosfären är avslappnad och inbjudande. Flera barer finns tillgängliga, och maten beställs enkelt via QR-koder på borden. Det öppna köket ger en trevlig touch.

Konserter under stjärnorna gör kvällarna här extra speciella. Vi uppskattade särskilt sensommarspelningarna som skapade en magisk stämning.

Betyg: 4,3 (918 recensioner)
Plats: Mosebacke Torg, 116 46 Stockholm
Webbplats: Besök webbplats

3) Le Hibou

Le Hibou är en elegant cocktailbar och terrass på översta våningen av Bank Hotel. Vi blev imponerade av den exklusiva parisiska inredningen och den enastående utsikten över Stockholm.

Baren erbjuder specialkomponerade cocktails med namn inspirerade av närliggande landmärken. Vi provade ”Parkway Fizz” och ”Memory Lane” – båda var utsökta och kreativt presenterade.

Terrassen är perfekt för varma sommarkvällar. Vi njöt av den avslappnade atmosfären och den professionella servicen. Le Hibou är öppet varje dag, med längre öppettider på helgerna.

Det finns ingen bordsbokning, så vi rekommenderar att komma tidigt för att få bästa platserna. För större sällskap kan man kontakta baren i förväg.

Betyg: 4.5 (148 omdömen)
Plats: Arsenalsgatan 6, 111 47 Stockholm
Kontakt: 08-598 580 00
Webbplats: Besök webbplats

4) Ångbåtsbryggan

Vi besökte nyligen Ångbåtsbryggan, en pärla bland Stockholms uteserveringar. Belägen vid Strandvägen erbjuder den en fantastisk utsikt över vattnet och stadens silhuett.

Maten här är en upplevelse i sig. Vi njöt av färska skaldjur och vällagade svenska klassiker. Priserna är rimliga med tanke på läget och kvaliteten.

Stämningen på Ångbåtsbryggan är avslappnad men ändå elegant. Det är en perfekt plats för både en romantisk middag och en trevlig kväll med vänner.

Tänk på att boka bord i förväg, särskilt under sommarmånaderna. Restaurangen stänger för säsongen i slutet av september.

Betyg: 4,3 (1 recension)
Plats: Strandvägen 18, 114 56 Stockholm
Kontakt: 08-534 897 04
Webbplats: Besök webbplats

5) Omnipollos Flora

Vi har nyligen besökt Omnipollos Flora och blev imponerade av deras uteservering. Den ligger vackert belägen i Kungliga Humlegården, vilket ger en underbar grön inramning.

Uteserveringen har en avslappnad atmosfär med bekväma sittplatser. Vi njöt av deras unika ölutbud och goda mat. Deras kreativa tapas var särskilt minnesvärda.

Personalen var kunnig och hjälpsam. De gav bra rekommendationer baserat på våra smakpreferenser. Priserna var rimliga för Stockholm, med öl från 75 kr och smårätter från 95 kr.

Betyg: 4,3 (508 recensioner)
Plats: Kungliga Humlegården 1, 114 32 Stockholm
Hemsida: Besök hemsida

6) Mister French

Vi besökte nyligen Mister French, en livlig restaurang och bar vid Skeppsbrokajen. Inredningen är inspirerad av 1920-talets art deco-stil, vilket skapar en elegant atmosfär.

Menyn fokuserar på skaldjur, grillat kött och franska klassiker. Vi provade några av deras innovativa cocktails, skapade av prisbelönta bartenders. Dryckesutbudet är imponerande med många spännande alternativ.

På helgerna serverar Mister French en populär brunch för 425 kr per person. Den innehåller skaldjur, varma rätter och desserter. Restaurangen är öppen alla dagar i veckan, med längre öppettider på helgerna.

Mister French erbjuder olika evenemang som företagsluncher, livemusik och temakvällar. En gång i månaden har de en specialkväll med utsökta kötträtter från världens bästa producenter.

Betyg: 3,8 (3 recensioner)
Plats: Tullhus 2, 111 30 Stockholm
Kontakt: 08-20 20 95
Hemsida: Besök hemsidan

7) ThaiBoat

Vi besökte nyligen ThaiBoat, en unik restaurang på vattnet i Norra Hammarbyhamnen. Den flytande thairestaurangen erbjuder en spännande matupplevelse med vacker utsikt över Stockholms vatten.

Menyn består av traditionella thailändska rätter och drinkar. Vi provade några av deras populära curries och skaldjursrätter. Maten var smakrik och vällagad.

ThaiBoat har också en trevlig uteservering där man kan njuta av sin måltid i solskenet. Priserna är rimliga för Stockholm, med huvudrätter från cirka 150-250 kronor.

Betyg: 4,2 (3 recensioner)
Plats: Kajplats 301, Norra Hammarbyhamnen, 116 41 Stockholm
Kontakt: 070-169 50 90
Hemsida: Besök hemsidan

8) TAK

TAK bjuder på en unik upplevelse högt ovan Stockholms takåsar. Vi älskar den moderna skandinaviska maten med japanska influenser.

Utsikten från takterrassen är fantastisk. Man kan se ut över hela innerstan medan man njuter av välkomponerade rätter och goda drinkar.

Frida Ronge, restaurangens kulinariska ledare, har skapat en spännande meny. Råvarorna är noggrant utvalda efter säsong och kvalitet.

Atmosfären är lekfull och elegant på samma gång. Det är en perfekt plats för både avslappnade kvällar och speciella tillfällen.

Betyg: 4,2 (3 recensioner)
Plats: Brunkebergstorg 2, 4, 111 51 Stockholm
Kontakt: 08-587 220 80
Webbplats: Besök webbplats

9) Takpark by Urban Deli

Vi besökte nyligen Takpark by Urban Deli och blev imponerade av utsikten över Stockholm. Parkmiljön på nionde våningen ger en unik känsla mitt i staden.

Baren erbjuder goda drinkar som passar perfekt till solnedgången. Vi njöt av en avkopplande kväll med vänner och märkte att många andra också gjorde det.

Öppettiderna varierar, men under sommaren är taket öppet längre. På vintern finns en inglasad del där man fortfarande kan njuta av utsikten.

Betyg: 4,3 (464 recensioner)
Plats: Sveavägen 44, 111 34 Stockholm
Kontakt: 08-425 500 20
Hemsida: Besök hemsida

10) Loopen

Vi besökte nyligen Loopen, en härlig uteservering vid Hornstulls strand. Den erbjuder en avslappnad atmosfär med utsikt över vattnet och passerande båtar.

Menyn innehåller klassiska sommarrätter som färska sallader och grillat. Priserna är rimliga, med huvudrätter från cirka 150 kr. Dryckesutbudet är varierat med både öl och cocktails.

Loopen är perfekt för en solig eftermiddag eller kväll ute. Servicen är vänlig och effektiv. Stämningen är livlig men inte för högljudd, vilket gör det till en trevlig plats för både par och grupper.

Betyg: 4 (891 recensioner)
Plats: Hornstulls strand 6, 117 39 Stockholm
Kontakt: 08-84 42 85
Hemsida: Besök hemsidan

Johanna Nielsen
Johanna Nielsen
Smakexpert
Senast uppdaterad, september 16, 2024
Johanna Nielsen är en erfaren matsmakare baserad i Stockholm. Med en bakgrund som kock och en examen i gastronomi från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, har hon finslipat sina smaklökar under 15 års arbete inom Sveriges kulinariska scen. I sin nuvarande roll analyserar Johanna livsmedel och maträtter för ledande svenska producenter och restauranger, där hon säkerställer kvalitet och smakbalans. Hon utvärderar smak, doft, textur och utseende på allt från traditionella svenska rätter till innovativa fusioner. Johanna deltar regelbundet i blindtester, optimerar recept och dokumenterar smakprofiler.
Rulla till toppen