Östermalms bästa frukost: Fem guldkorn för en lyxig start på dagen

Östermalms bästa frukost

Östermalm är känt för sina eleganta restauranger och kaféer. Vi har utforskat stadsdelens frukostutbud för att hitta de bästa alternativen. Från klassiska frukostbufféer till trendiga smoothiebowls finns det något för alla smaker.

Vår guide ger en översikt över Östermalms främsta frukostställen. Vi har valt ut platser som erbjuder hög kvalitet, god service och en trevlig atmosfär. Oavsett om du söker en snabb kopp kaffe eller en lång frukostbrunch har vi tips att dela med oss av.

1) Karla Café

Vi besökte nyligen Karla Café på Östermalm. Det är en mysig plats med en avslappnad atmosfär. Inredningen är enkel men stilren, med trädetaljer och gröna växter.

Frukostmenyn är varierad och erbjuder både klassiska och moderna alternativ. Vi provade deras avokadotoast och äggröra. Maten var vällagad och smakrik. Priserna ligger runt 100-150 kr per rätt.

Kaffet är av hög kvalitet och serveras i snygga koppar. De erbjuder även färskpressad juice och smoothies. Servicen var vänlig och effektiv, vilket bidrog till en trevlig upplevelse.

Betyg: 4,2 (1 recension)
Plats: Karlavägen 71, 114 43 Stockholm
Kontakt: 08-660 74 73
Hemsida: Besök hemsida

2) Stora bageriet

Vi besökte nyligen Stora bageriet på Östermalm. Deras nybakade bröd och bakverk var fantastiska. Doften av färskt bröd mötte oss direkt när vi klev in.

Frukostmenyn erbjöd både klassiska och innovativa alternativ. Vi provade deras avokadotoast och en härlig kardemummabulle. Allt smakade utsökt.

Priserna var rimliga för området. En frukost för två kostade runt 200 kronor. Personalen var vänlig och serviceinriktad.

Stämningen var mysig och avslappnad. Det perfekta stället för en lugn frukost eller fika.

Betyg: 4.4 (831 recensioner)
Plats: Sibyllegatan 2, 114 51 Stockholm
Kontakt: 08-27 72 72
Hemsida: Besök hemsida

3) Pascal Kaffebar

Vi besökte nyligen Pascal Kaffebar på Sturegatan och blev imponerade av deras frukostutbud. Deras nybakade bröd och bakverk är utsökta, särskilt croissanterna som smälter i munnen.

Kaffet är av högsta kvalitet och baristan tillagar det med omsorg. Vi rekommenderar deras cappuccino som har en perfekt balans mellan espresso och mjölkskum.

Atmosfären är mysig och avslappnad, perfekt för en lugn frukost. Personalen är vänlig och serviceinriktad. Priserna är rimliga för området, med frukost för två runt 200-250 kronor.

Betyg: 4,5 (224 recensioner)
Plats: Sturegatan 8, 114 35 Stockholm
Kontakt: 08-120 710 20
Hemsida: Besök hemsida

4) Fosch Artisan Pâtisserie

Vi har nyligen besökt Fosch Artisan Pâtisserie på Östermalm. Deras frukost är en fröjd för både ögat och smaklökarna. De erbjuder ett urval av färska bakverk och sötsaker som tillverkas på plats.

Fosch använder enbart svenska frukter och bär i sina kreationer. Vi blev imponerade av deras filosofi om att minska matsvinn. De förvandlar till exempel överblivna fruktfibrer till dekorativt pulver.

Menyn innehåller både söta och salta alternativ. Allt görs med stor omsorg och hantverksskicklighet. Priserna är rimliga med tanke på kvaliteten, med bakverk från omkring 35 kr.

Betyg: 4.5 (593 recensioner)
Plats: Löjtnantsgatan 8, 115 50 Stockholm
Kontakt: 08-528 000 77
Hemsida: Besök hemsida

5) Two Fat Ladies i Stockholm

Vi besökte nyligen Two Fat Ladies för frukost och blev imponerade av deras unika twist på klassiska rätter. Deras signaturrätt ”Two Fat Ladies” är en uppdaterad version av den traditionella engelska frukosten, komplett med hemlagad Yorkshire pudding.

Menyn erbjuder också spännande alternativ som ”Baked Pot” med vegansk chorizo för vegetarianer och veganer. För de med söt tand rekommenderar vi varmt deras ”Prince Pancake” – en läcker kombination av hallon, popcorn och glass.

Kaféet har en avslappnad atmosfär och personalen är vänlig och hjälpsam. Priserna är rimliga för området, med huvudrätter runt 120-150 kr. Two Fat Ladies är definitivt värt ett besök för en annorlunda frukostupplevelse i Östermalm.

Betyg: 3,9 (375 recensioner)
Plats: Valhallavägen 55, 114 22 Stockholm
Webbplats: Besök webbplats

6) Nybrogatan 38 kvarterskrog och barservering

Vi besökte nyligen Nybrogatan 38, en charmig kvarterskrog i hjärtat av Östermalm. Här serveras frukost, lunch och middag i en mysig miljö.

Frukosten imponerade särskilt på oss. Vi njöt av nybakat bröd och vällagade äggrätter. Kaffet var starkt och gott, precis som vi gillar det.

Restaurangen har en härlig bar där man kan äta eller bara ta en drink. Vinlistan är omfattande med över 50 viner på glas. Cocktailmenyn följer säsongen och erbjuder både klassiker och nyskapande drinkar.

För större sällskap finns ett separat rum för upp till 14 personer. Den inglasade verandan är öppen året om och perfekt för en mysig frukost.

Betyg: 4,3 (1 recension)
Plats: Nybrogatan 38, 114 40 Stockholm
Kontakt: 08-662 33 22
Hemsida: Besök hemsida

7) Saturnus

Vi hittade en riktig pärla för frukostälskare på Östermalm. Saturnus erbjuder en härlig blandning av klassiska svenska och kontinentala frukostalternativ.

Deras nybakade croissanter är ljuvliga och doftar underbart. Vi rekommenderar varmt deras äggröra med färska örter, serverad med surdegsbröd.

Inredningen är charmig med en touch av fransk bistro. Det skapar en mysig atmosfär som gör frukosten till en riktig upplevelse. Servicen är vänlig och uppmärksam.

Priserna är rimliga för området, med frukosträtter från 85 till 140 kronor. Saturnus är populärt, så kom tidigt för att undvika köer.

Betyg: 4,2 (1 recension)
Plats: Eriksbergsgatan 6, 114 30 Stockholm
Kontakt: 08-611 77 00
Hemsida: Besök hemsida

8) Bullar & Bröd

Vi hittade en härlig frukostpärla på Valhallavägen. Bullar & Bröd är ett stenugnsbageri med en imponerande 5 meter hög takhöjd och industriell charm.

Deras nybakade surdegsbröd är en fröjd för smaklökarna. Vi provade deras Levain och Dinkelbröd, båda ljuvligt saftiga. De använder ekologiskt stenmalet mjöl från mindre kvarnar.

Utöver bröd erbjuder de ett brett utbud av bakverk och smörgåsar. Vi njöt av en krämig kardemummabulle och en välsmakande avokadosmörgås till frukost.

Ägaren Gabriel di Grado, som vann titeln Årets Bagare 2015, leder bageriet med passion och expertis. Hans hantverksskicklighet märks i varje tugga.

Betyg: 4.5 (861 recensioner)
Plats: Valhallavägen 65, 114 28 Stockholm
Kontakt: 08-121 561 10
Hemsida: Besök hemsida

9) Bageriet Kringlan

Vi besökte nyligen Bageriet Kringlan på Linnégatan. Deras frukostutbud imponerade oss med färska bakverk och goda smörgåsar.

Kaffet var välbryggt och serverades snabbt av den vänliga personalen. Atmosfären var mysig och inbjudande, perfekt för en lugn frukost.

Priserna var rimliga för området. Vi rekommenderar särskilt deras kanelbullar och surdegsbröd, som smakade utsökt.

Trots att det var fullt när vi kom, fick vi snabbt ett bord. Servicen var effektiv och uppmärksam under hela vårt besök.

Betyg: 4,1 (178 recensioner)
Plats: Linnégatan 26, 114 47 Stockholm
Kontakt: 070-328 20 11
Webbplats: Besök webbplats

10) Storgatans Café & Bageri

Vi hittade en riktig pärla vid Östermalmstorg. Storgatans Café & Bageri bakar allt själva med fina råvaror. Deras nybakade surdegsbröd är perfekt till frukostmackor.

För lunch finns soppa, pasta och sallader. Vi testade deras lasagne och blev imponerade. Till fika erbjuds bullar, kakor och tårtor. Allt var färskt och smakade hemgjort.

Vi gillar deras stämpelkort. Köp fem koppar kaffe, få den sjätte gratis. Samma sak gäller för luncher – nio köpta ger en gratis. Smart sätt att locka stamkunder.

Caféet har ett brett utbud av sötsaker. Vi provade en princessbakelse som var fantastisk. De gör även tårtor på beställning, perfekt för speciella tillfällen.

Betyg: 4,3 (144 recensioner)
Plats: Storgatan 29, 114 55 Stockholm
Kontakt: 08-662 12 66
Hemsida: Besök hemsida

Johanna Nielsen
Johanna Nielsen
Smakexpert
Senast uppdaterad, september 16, 2024
Johanna Nielsen är en erfaren matsmakare baserad i Stockholm. Med en bakgrund som kock och en examen i gastronomi från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, har hon finslipat sina smaklökar under 15 års arbete inom Sveriges kulinariska scen. I sin nuvarande roll analyserar Johanna livsmedel och maträtter för ledande svenska producenter och restauranger, där hon säkerställer kvalitet och smakbalans. Hon utvärderar smak, doft, textur och utseende på allt från traditionella svenska rätter till innovativa fusioner. Johanna deltar regelbundet i blindtester, optimerar recept och dokumenterar smakprofiler.
Rulla till toppen