Södermalms bästa frukost: Topp 5 caféer för en perfekt start på dagen

Södermalms bästa frukost

Södermalm är en stadsdel i Stockholm som är känd för sin hipstervibe och trendiga atmosfär. Det finns många bra frukostställen på Söder som erbjuder allt från traditionella svenska frukostfavoriter till mer internationella alternativ.

Vi har undersökt de bästa frukostrestaurangerna i området. Vårt mål är att hjälpa dig hitta den perfekta frukosten oavsett om du vill ha en snabb kaffe och smörgås eller en långsam helgbrunch.

1) Cykelcafé Le Mond

Vi besökte nyligen Cykelcafé Le Mond och blev imponerade av deras frukostutbud. Stället kombinerar cykelkultur med god mat på ett unikt sätt.

Menyn erbjuder allt från nybakade croissanter till hälsosamma smoothiebowls. Priserna är rimliga, med frukostpaket från 95 kr. Kaffet är särskilt gott och kommer från lokala rostare.

Inredningen är charmig med cykeltema och skapar en avslappnad atmosfär. Personalen är kunnig och vänlig, vilket bidrar till en trevlig upplevelse.

Betyg: 4.5 (927 recensioner)
Plats: Södermannagatan 10, 116 23 Stockholm
Kontakt: 08-437 485 41
Hemsida: Besök hemsida

2) Svedjan Bageri

Vi besökte nyligen Svedjan Bageri på Södermalm och blev imponerade av deras utsökta frukostutbud. Deras nybakade surdegsbröd är en riktig höjdpunkt, med en perfekt knaprig skorpa och mjukt innanmäte.

Kaféet har en mysig atmosfär med rustika träbord och stora fönster som släpper in gott om dagsljus. Vi njöt av en kopp ekologiskt kaffe tillsammans med en smakrik avokadotoast för 85 kr.

Svedjan Bageri är känt för sina handgjorda bakverk. Vi provade deras kanelbullar som var perfekt kryddade och saftigare än på många andra ställen. Priserna är rimliga för kvaliteten, med de flesta frukostalternativ under 100 kr.

Betyg: 4,7 (472 recensioner)
Plats: Brännkyrkagatan 93, 117 26 Stockholm
Webbplats: Besök webbplats

3) Café Pom & Flora

Vi besökte nyligen Café Pom & Flora på Södermalm. Denna frukostpärla har varit en favorit sedan 2013. Deras meny är en perfekt blandning av klassiska rätter och moderna favoriter.

Här kan vi njuta av allt från krämiga äggröror till färgglada açaí-bowls. Deras yoghurtbowls och havregrynsgröt är också populära val. Rågbrödet är ett måste för den som gillar rejäl frukost.

Det bästa med Pom & Flora är att man inte behöver boka bord. Vi kan bara droppa in när som helst och få en god start på dagen. Stämningen är avslappnad och välkomnande.

Betyg: 4,4 (550 recensioner)
Plats: Bondegatan 64, 116 29 Stockholm
Kontakt: 076-030 32 80
Hemsida: Besök hemsidan

4) Beck Kaffebar

Vi hittade en gömd pärla på Södermalm. Beck Kaffebar är ett mysigt och intimt café med gul kakelvägg och härlig atmosfär. Här serveras utsökt kaffe och hembakade bakverk.

Deras morotskaka är helt otrolig – den bästa vi någonsin smakat. Personalen är vänlig och serviceinriktad. De erbjuder även specialkost och alternativ för allergiker.

Beck Kaffebar passar perfekt för frukost eller brunch. Menyn innehåller noga utvalda råvaror som tillfredsställer både hälsomedvetna och livsnjutare. Priserna är rimliga för området.

Läget är utmärkt, nära tunnelbanan och andra attraktioner på Söder. Det är populärt bland både stammisar och turister.

Betyg: 4.6 (374 recensioner)
Plats: Tjärhovsgatan 3, 116 21 Stockholm
Kontakt: 070-653 47 02
Hemsida: Besök hemsidan

5) Greasy Spoon

Vi besökte nyligen Greasy Spoon på Södermalm. Deras frukostmeny imponerade med både klassiska och innovativa rätter. Avokadotoasten var särskilt god, med perfekt grillat surdegsbröd.

Atmosfären var livlig och mysig. Trots att det var fullt, gick servicen snabbt. Personalen var vänlig och hjälpsam med rekommendationer.

Greasy Spoon erbjuder också brunch på helgerna. Vi provade deras eggs benedict och blev inte besvikna. Hollandaisesåsen var krämig och välsmakande.

Priserna är rimliga för kvaliteten man får. En fullständig frukost kostar runt 120-150 kronor. De har även goda vegetariska alternativ.

Betyg: 4,4 (1 omdöme)
Plats: Tjärhovsgatan 19, 116 28 Stockholm
Webbplats: Besök webbplats

6) Drop Coffee

Drop Coffee är en liten, oberoende kafferosteri i Stockholm. De strävar efter att vara en av världens bästa specialkafferosterier. Deras kaffe är lätt rostat och kommer från producenter och gårdar de har besökt.

Vi provade deras kaffe och blev imponerade av den klara och ljusa smaken. Kaffet har en lätt till medelstor rostprofil som passar alla bryggmetoder. Det framhäver verkligen kaffets ursprung.

Drop Coffee har vunnit silver i världsmästerskapen i kafferoastning. De rostar för livfullhet och sötma. Deras mål är att presentera så mycket av kaffets syrlighet och sötma som möjligt.

Betyg: 4,4 (1 recension)
Plats: Wollmar Yxkullsgatan 10, 118 50 Stockholm
Kontakt: 070-777 94 88
Webbplats: Besök webbplats

7) Kaferang Nytorget

Vi besökte nyligen Kaferang Nytorget på Södermalm och blev imponerade av deras frukostutbud. Caféet har en mysig atmosfär som passar perfekt för en avkopplande morgon.

Menyn erbjuder både klassiska och nyskapande frukostalternativ. Vi provade deras avokadotoast och blev glatt överraskade av den perfekta kombinationen av smaker.

Servicen var vänlig och snabb, vilket gjorde vår frukostupplevelse ännu bättre. Priserna är rimliga för området, med de flesta rätter under 100 kronor.

Betyg: 4,3 (528 recensioner)
Plats: Skånegatan 81, 116 35 Stockholm
Kontakt: 08-84 49 29
Hemsida: Besök hemsida

8) Mahalo

Vi älskar Mahalo för deras utsökta veganska frukost. Deras kreativa rätter är gjorda med kärlek och omsorg för både miljön och gästerna.

Mahalo erbjuder en meny full av växtbaserade läckerheter. Vi njöt särskilt av deras färska smoothies och smakrika avokadotoast.

Atmosfären är avslappnad och personalen är vänlig. Det är perfekt för en lugn frukost eller brunch med vänner.

Tyvärr tar de inte emot bordsreservationer, så det kan vara klokt att komma tidigt under helgerna. Men maten är väl värd väntetiden.

Betyg: 4,3 (1 recension)
Plats: Hornsgatan 61, 118 49 Stockholm
Kontakt: 073-961 82 17
Hemsida: Besök hemsida

9) Robin Delselius Bageri

Vi besökte Robin Delselius Bageri på Södermalm för en härlig frukost. Bageriet har en charmig atmosfär och doften av nybakat bröd fyller luften.

Deras croissanter är perfekt flakiga och smöriga. Vi provade också deras kanelbullar, som var saftiga och fyllda med kanel och socker.

Kaffet är välbryggt och passar perfekt till de söta bakverken. Personalen är vänlig och hjälpsam, vilket gör frukosten till en trevlig upplevelse.

Vi rekommenderar att prova deras färska surdegsbröd. Det är perfekt rostat och serveras med smör och sylt.

Betyg: 4,3 (477 recensioner)
Plats: Renstiernas gata 19, 116 31 Stockholm
Kontakt: 08-408 016 15
Hemsida: Besök hemsidan

10) Urban Deli Nytorget

Urban Deli Nytorget är en pärla i hjärtat av Södermalm. Vi älskar deras generösa frukostbuffé som serveras varje dag. Färskt bröd, hemgjord granola och perfekt tillagade ägg är bara några av höjdpunkterna.

Sommartid njuter vi av den stora uteserveringen som sträcker sig mot Nytorgsparken. Det är den perfekta platsen för en avslappnad frukost i solen.

Förutom frukost erbjuder Urban Deli även lunch, middag och brunch på helgerna. Vi rekommenderar att prova deras egna middagskassar och portionsrätter från delin.

Betyg: 4,1 (1 recension)
Plats: Nytorget 4, 116 40 Stockholm
Kontakt: 08-425 500 30
Hemsida: Besök hemsida

Johanna Nielsen
Johanna Nielsen
Smakexpert
Senast uppdaterad, september 16, 2024
Johanna Nielsen är en erfaren matsmakare baserad i Stockholm. Med en bakgrund som kock och en examen i gastronomi från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, har hon finslipat sina smaklökar under 15 års arbete inom Sveriges kulinariska scen. I sin nuvarande roll analyserar Johanna livsmedel och maträtter för ledande svenska producenter och restauranger, där hon säkerställer kvalitet och smakbalans. Hon utvärderar smak, doft, textur och utseende på allt från traditionella svenska rätter till innovativa fusioner. Johanna deltar regelbundet i blindtester, optimerar recept och dokumenterar smakprofiler.
Rulla till toppen