Stockholms bästa frukost: 5 måsten för en perfekt start på dagen

Stockholms bästa frukost

Stockholm erbjuder många härliga frukostställen för alla smaker. Från mysiga caféer till eleganta hotellrestauranger finns det alternativ för alla budgetar och preferenser.

Vi har utforskat stadens bästa frukostställen för att hjälpa dig hitta din nya favoritplats. Vare sig du föredrar en snabb kopp kaffe och croissant eller en lyxig brunch, har Stockholm något för dig. Låt oss ta en titt på några av de bästa alternativen.

1) Café Pascal

Vi besökte nyligen Café Pascal och blev imponerade av deras utbud. Deras nybakade bröd och bakverk doftar underbart och smakar ännu bättre.

Kaffet är av högsta kvalitet och rostats på plats. Vi provade deras avokadotoast för 95 kr och en cappuccino för 42 kr. Allt var perfekt tillagat.

Atmosfären är mysig och personalen är vänlig och kunnig. Det märks att de bryr sig om kvalitet i allt de gör. Vi rekommenderar starkt deras frukost.

Betyg: 4.5 (2 recensioner)
Plats: Norrtullsgatan 4, 113 29 Stockholm
Kontakt: 08-31 61 10
Hemsida: Besök hemsida

2) STHLM Brunch Club

Vi besökte STHLM Brunch Club en tidig tisdagsmorgon. Det var en klok strategi, för stället är känt för att snabbt bli fullsatt.

Menyn erbjuder en rad spännande frukostalternativ. Vi provade deras signaturrätt, som överträffade våra förväntningar med sin smakrika kombination.

Atmosfären är avslappnad och hemtrevlig. Personalen är vänlig och effektiv, vilket bidrar till en positiv upplevelse.

Tänk på att de inte tar emot bokningar. Det gäller att komma tidigt eller vara beredd att vänta, särskilt på helgerna. Men väntan är värd det för den goda maten.

Betyg: 4.2 (2 recensioner)
Plats: Dalagatan 24, 113 24 Stockholm
Kontakt: 08-30 52 43
Webbplats: Besök webbplats

3) Cykelcafé Le Mond

Vi har hittat en pärla för frukostälskare i Stockholm. Cykelcafé Le Mond på Södermalm serverar en fantastisk frukost i en unik miljö.

Menyn är fylld med närproducerade och ekologiska alternativ. Vi rekommenderar deras avokadotoast och nybakade surdegsbröd. Kaffet är av toppklass och bryggs på lokalt rostade bönor.

Inredningen är en charmig blandning av cykeldetaljer och skandinavisk design. Det finns gott om sittplatser både inomhus och på deras soliga uteservering.

Priserna är rimliga för Stockholms innerstad. En rejäl frukost med kaffe kostar runt 120-150 kronor.

Betyg: 4,5 (927 recensioner)
Plats: Södermannagatan 10, 116 23 Stockholm
Kontakt: 08-437 485 41
Hemsida: Besök hemsida

4) Mellqvist Kaffebar

Vi besökte nyligen Mellqvist Kaffebar på Rörstrandsgatan och blev imponerade av deras frukostutbud. Stället har en mysig atmosfär som passar perfekt för en lugn morgon.

Deras kaffe är utsökt och bryggs med omsorg. Vi provade deras avokadomacka och färskpressade juice, vilka smakade fantastiskt. Priserna är rimliga för området, med en frukost som kostar runt 100-150 kronor.

Personalen är vänlig och serviceinriktad. De gav oss goda rekommendationer och såg till att vi kände oss välkomna. Lokalen är liten men charmig, med plats för cirka 20 gäster inomhus.

Betyg: 4,4 (1 recension)
Plats: Rörstrandsgatan 4, 113 40 Stockholm
Kontakt: 08-30 23 80
Hemsida: Besök hemsida

5) Cafè Pom & Flora

Vi besökte nyligen Cafè Pom & Flora på Odengatan. Det är en mysig frukostplats som har funnits sedan 2013. De serverar frukost hela dagen och man behöver inte boka bord i förväg.

Menyn är varierad med både klassiska rätter och hälsosamma alternativ. Vi provade deras läckra äggröra och en yoghurtbowl. Allt smakade färskt och var vackert upplagt.

Cafét har en avslappnad atmosfär och passar bra för både ensamma gäster och större sällskap. Personalen var vänlig och servicen snabb. Priserna är rimliga för Stockholm.

Betyg: 4,3 (932 recensioner)
Plats: Odengatan 39, 113 51 Stockholm
Kontakt: 076-020 32 80
Hemsida: Besök hemsida

6) Greasy Spoon

Vi har nyligen besökt Greasy Spoon på Hagagatan och blev imponerade av deras frukostutbud. Menyn erbjuder en blandning av klassiska och moderna rätter som passar alla smaker.

Deras avokadotoast är en favorit bland gästerna. Den serveras på surdegsbröd med pocherat ägg och chiliflakes. Priset ligger runt 125 kr, vilket känns rimligt för kvaliteten.

Atmosfären är avslappnad och trendig med skandinavisk inredning. Personalen är vänlig och effektiv, vilket gör frukosten till en trevlig upplevelse. Vi rekommenderar att komma tidigt på helgerna för att undvika köer.

Betyg: 4,2 (1 recensioner)
Plats: Hagagatan 4, 113 48 Stockholm
Webbplats: Besök webbplats

7) Gast Café

Vi besökte nyligen Gast Café på Rådmansgatan och blev imponerade av deras frukostutbud. Caféet har en mysig atmosfär som passar perfekt för en lugn morgon.

Deras specialkaffe är utsökt och bryggs med omsorg. Menyn erbjuder både klassiska frukostalternativ och några mer unika rätter. Vi rekommenderar särskilt deras avokadotoast.

Gast Café är också känt för sitt hembakta bröd och söta bakverk. Det är ett populärt ställe, så det kan vara lite trångt under helgerna.

Betyg: 4.4 (1 recension)
Plats: Rådmansgatan 57, 113 60 Stockholm
Kontakt: 08-27 02 22
Hemsida: Besök hemsida

8) Systrarna Andersson

Vi besökte nyligen Systrarna Andersson, ett charmigt café vid S Eriksplan. Deras frukostmeny imponerade med färska frallor, yoghurt och nybryggt kaffe. Priserna var rimliga, omkring 85 kr för en komplett frukost.

Atmosfären var hemtrevlig och personalen välkomnande. Vi njöt särskilt av deras nybakade bullar och goda smörgåsar. Caféet erbjuder också lunch och fika hela dagen.

Take away-alternativet är perfekt för upptagna dagar. Vi provade deras pannkakor som var en hit. Caféet har funnits sedan 1930 och kvaliteten märks i varje rätt.

Betyg: 4,3 (715 omdömen)
Plats: Karlbergsvägen 45, 113 37 Stockholm
Kontakt: 08-33 18 82
Hemsida: Besök hemsida

9) Urban Deli Sveavägen

Vi älskar Urban Deli Sveavägen för dess mångsidighet. Här finns allt från restaurang och bar till takpark och hotell. Frukostbuffén är imponerande med färska bakverk och lokala delikatesser.

Takparken på nionde våningen är en gömd pärla. Vi njöt av en drink med fantastisk utsikt över Stockholm. Det är perfekt för en avkopplande kväll efter en lång dag.

Restaurangen serverar innovativa rätter med säsongens råvaror. Vi provade deras signaturrätt och blev inte besvikna. Priserna är rimliga för kvaliteten och läget.

Delin erbjuder ett brett utbud av ostar, charkuterier och färdiga måltider. Det är idealiskt för att plocka ihop en picknick eller en snabb middag hemma.

Betyg: 4,1 (3 recensioner)
Plats: Sveavägen 44, 111 34 Stockholm
Kontakt: 08-425 500 00
Hemsida: Besök hemsida

10) Komet Café Stockholm

Vi besökte nyligen Komet Café och blev imponerade av deras fantastiska frukost. Caféet ligger på Kungsholmen och har en mysig atmosfär med ljusa lokaler.

Frukostmenyn erbjuder många läckra alternativ. Vi provade deras nybakade surdegsbröd med avokado och pocherat ägg. Det var utsökt och perfekt tillagat.

Kaffet på Komet är också förstklassigt. De serverar specialkaffe från lokala rostare, och baristorna är verkligen skickliga. Priserna är rimliga för Stockholm, med en frukost som kostar runt 120-150 kr.

Servicen är vänlig och effektiv. Caféet öppnar tidigt på vardagar, vilket är perfekt för morgonpigga eller de som vill äta frukost före jobbet.

Betyg: 4,8 (728 recensioner)
Plats: Kungsholmsgatan 10, 112 27 Stockholm
Kontakt: 073-530 99 55
Hemsida: Besök hemsida

Johanna Nielsen
Johanna Nielsen
Smakexpert
Senast uppdaterad, september 16, 2024
Johanna Nielsen är en erfaren matsmakare baserad i Stockholm. Med en bakgrund som kock och en examen i gastronomi från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, har hon finslipat sina smaklökar under 15 års arbete inom Sveriges kulinariska scen. I sin nuvarande roll analyserar Johanna livsmedel och maträtter för ledande svenska producenter och restauranger, där hon säkerställer kvalitet och smakbalans. Hon utvärderar smak, doft, textur och utseende på allt från traditionella svenska rätter till innovativa fusioner. Johanna deltar regelbundet i blindtester, optimerar recept och dokumenterar smakprofiler.
Rulla till toppen