Bästa glutenfria cafeet i Stockholm

Bästa glutenfria cafeet i Stockholm

Stockholm har många caféer för dem som äter glutenfritt. Utbudet växer hela tiden och fler ställen erbjuder goda alternativ. Vi har undersökt Stockholms bästa glutenfria caféer så du slipper leta.

Från söta bakverk till matiga smörgåsar finns det något för alla smaker. Många caféer har hela menyer utan gluten. Andra har speciella glutenfria hörn. Oavsett vad du är sugen på finns det gott om val.

1) Gullegårdens Glutenfria Bageri Stockholm

Vi hittade en riktig pärla för glutenfria godsaker i Stockholm. Gullegårdens Glutenfria Bageri erbjuder ett stort utbud av färska, handgjorda bröd och bakverk.

Deras surdegsbröd är luftigt och smakrikt. Vi provade också några läckra småkakor och en vacker tårta. Allt var överraskande gott för att vara glutenfritt.

Bageriet har två platser – en i Stockholm och en på Öland. Vi besökte butiken på Brantingsgatan. Personalen var kunnig och hjälpsam med rekommendationer.

Priserna är rimliga med tanke på kvaliteten. Ett matbröd kostar runt 50 kr och en tårta från 250 kr. Det går även att beställa i förväg för upphämtning.

Betyg: 4.9 (74 recensioner)
Plats: Brantingsgatan 33, 115 35 Stockholm
Kontakt: 070-438 11 22
Hemsida: Besök hemsida

2) Malvas glutenfria hantverksbageri

Vi besökte nyligen Malvas glutenfria hantverksbageri på Vikingagatan. Deras surdegsbröd och frallor imponerade med djup smak och saftig konsistens.

Bullarna här är något alldeles extra. De bakas med smör och mjölk, och vaniljkrämen görs på äkta vaniljstång. Allt är dessutom glutenfritt och laktosfritt.

Stämningen i bageriet är mysig och hemtrevlig. Det känns verkligen som ett äkta hantverksbageri, fast utan gluten. Lina och Malva driver stället med passion och kunskap.

Vi rekommenderar varmt deras kanelbullar och surdegsbröd. Priserna är rimliga för kvaliteten man får. Ett måste för alla som vill ha gott glutenfritt bröd i Stockholm.

Betyg: 4,8 (83 recensioner)
Plats: Vikingagatan 3, 113 42 Stockholm
Kontakt: 073-396 32 86
Hemsida: Besök hemsida

3) Fern & Fika

Vi hittade en riktig pärla på Långholmsgatan. Fern & Fika är ett charmigt café med en avslappnad atmosfär. Deras glutenfria utbud är imponerande och smakrikt.

Deras nybakade kanelbullar är en höjdpunkt – mjuka och saftiga. Vi älskar att ta en kopp kaffe och njuta av utsikten över gatan genom de stora fönstren.

Personalen är vänlig och kunnig om glutenfria alternativ. Priserna är rimliga för kvaliteten man får. Det finns gott om sittplatser både inne och ute.

Vi rekommenderar starkt deras avokadosmörgås och chokladboll som perfekta tilltugg till kaffet.

Betyg: 4,6 (534 recensioner)
Plats: Långholmsgatan 11, 117 33 Stockholm
Kontakt: 073-427 58 88
Hemsida: Besök hemsida

4) Kea Bageri

Vi besökte nyligen Kea Bageri i Bromma och blev imponerade av deras glutenfria utbud. Deras bröd och bakverk smakar precis som vanliga, med en perfekt textur.

Caféet har en mysig atmosfär och vänlig personal. Vi rekommenderar starkt deras kanelbullar och surdegsfrallor. Priserna är rimliga för kvaliteten.

Kea Bageri är ett måste för glutenintoleranta i Stockholm. De erbjuder också takeaway-alternativ för dem som vill njuta hemma.

Betyg: 4,5 (73 recensioner)
Plats: Skaldevägen 59, 167 73 Bromma
Kontakt: 08-25 44 93
Hemsida: Besök hemsidan

5) Happy Atelier

Vi besökte nyligen Happy Atelier, ett charmigt café på Kungsholmen. Här kan alla njuta av sötsaker utan oro för allergener. Hela sortimentet är glutenfritt och laktosfritt.

Deras färska bakverk är en fröjd för smaklökarna. Vi provade en utsökt morotskaka och en saftig chokladbrownie. Allt smakade fantastiskt och man märkte knappt att det var glutenfritt.

Happy Atelier erbjuder även veganska alternativ. Caféet har en varm och välkomnande atmosfär. Personalen är kunnig och hjälpsam med rekommendationer.

Priserna är rimliga för kvaliteten. En fika för två kostade oss cirka 150 kronor. Caféet är perfekt för en mysig fika eller för att köpa med sig godsaker hem.

Betyg: 4,8 (192 recensioner)
Plats: Hantverkargatan 47, 112 21 Stockholm
Kontakt: 070-012 17 35
Hemsida: Besök hemsida

6) Vete-Katten Kungsgatan

Vi besökte nyligen Vete-Katten på Kungsgatan och blev imponerade av deras glutenfria utbud. Caféet har en charmig atmosfär med klassisk inredning som påminner om ett gammalt konditori.

Deras glutenfria bakverk var utsökta. Vi provade en saffranskaka och en chokladbiskvi som båda smakade precis som vanliga versioner. Priserna var rimliga för kvaliteten, runt 45-55 kr per bakelse.

Personalen var kunnig om glutenfria alternativ och kunde ge bra rekommendationer. De var också noga med att undvika kontaminering när de hanterade maten.

Betyg: 4,4 (7 recensioner)
Plats: Kungsgatan 55, 111 22 Stockholm
Kontakt: 08-20 84 05
Webbplats: Besök webbplats

7) PANEM

Vi hittade en riktig pärla i hjärtat av Gamla Stan. PANEM är ett bageri, konditori, café och bistro i ett. Deras glutenfria utbud är imponerande.

Vi njöt av nybakade kanelbullar och croissanter. Allt bakas färskt på plats med högkvalitativa råvaror. Deras passion för hantverket märks i varje tugga.

Förutom bakverk erbjuder de en meny med hamburgare, pizza och sallader. Vi provade en smakrik avokadotoast till lunch. Kaffe och te är noggrant utvalt.

Miljön är varm och inbjudande med anor från 1700-talet. Det är en perfekt plats för en avkopplande fika eller lunch mitt i stadens puls.

Betyg: 4.5 (394 recensioner)
Plats: Stora Nygatan 26, 111 27 Stockholm
Kontakt: 08-10 98 00
Hemsida: Besök hemsidan

8) Bröd & Salt Gamla stan

Vi hittade en riktig pärla för glutenfria alternativ i hjärtat av Gamla stan. Bröd & Salt ligger vid vattnet och har en härlig uteservering.

Deras nyrenoverade restaurang erbjuder en meny som passar alla. Vi provade deras glutenfria surdegspizza och blev imponerade av smaken och konsistensen.

För den som är på språng finns möjlighet att förbeställa via deras app. Det sparar tid och låter dig gå förbi kön när du hämtar din mat.

Salladsbaren är ett utmärkt val för den som vill ha något lättare. Vi uppskattade de fräscha ingredienserna och variationen.

Betyg: 4,3 (267 recensioner)
Plats: Järntorget 83, 111 29 Stockholm
Kontakt: 076-103 55 09
Hemsida: Besök hemsida

9) Grain Café

Vi besökte nyligen Grain Café på Kungsholmen och blev imponerade. Deras specialitet är gröt, men de erbjuder även vegetariska lunchrätter och sallader.

Maten lagas från grunden med färska råvaror. Allt kan fås veganskt och glutenfritt. Vi provade en grönsakssoppa och en quinoasallad som var smakrika och mättande.

Caféet har en mysig atmosfär och vänlig personal. Priserna är rimliga för Stockholm, med luncher runt 95-115 kr. Öppet varje dag, perfekt för frukost eller lunch.

Betyg: 4.6 (190 omdömen)
Plats: Hantverkargatan 32, 112 21 Stockholm
Kontakt: 08-29 47 67
Webbplats: Besök webbplats

Johanna Nielsen
Johanna Nielsen
Smakexpert
Senast uppdaterad, september 13, 2024
Johanna Nielsen är en erfaren matsmakare baserad i Stockholm. Med en bakgrund som kock och en examen i gastronomi från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, har hon finslipat sina smaklökar under 15 års arbete inom Sveriges kulinariska scen. I sin nuvarande roll analyserar Johanna livsmedel och maträtter för ledande svenska producenter och restauranger, där hon säkerställer kvalitet och smakbalans. Hon utvärderar smak, doft, textur och utseende på allt från traditionella svenska rätter till innovativa fusioner. Johanna deltar regelbundet i blindtester, optimerar recept och dokumenterar smakprofiler.
Rulla till toppen