Stockholms bästa glutenfria bageri: Topp 5 för celiakiker och hälsomedvetna

Stockholms bästa glutenfria bageri

Stockholm har många bra glutenfria bagerier. Fler ställen erbjuder nu goda alternativ utan gluten.

Vi har letat runt i staden för att hitta de bästa glutenfria bakverken. Från frasiga bröd till söta kakor finns det något för alla smaker. Våra favoriter överraskar med sin goda smak och textur.

1) Gullegårdens Glutenfria Bageri Stockholm

Vi besökte nyligen Gullegårdens Glutenfria Bageri i Stockholm. Deras bröd är otroligt gott och färskt. De erbjuder allt från matbröd och frallor till surdegsbröd och söta bakverk.

Bageriet använder noggrant utvalda råvaror och lång erfarenhet för att skapa sina glutenfria produkter. Vi blev imponerade av deras saftiga bröd och luftiga bakelser.

Man kan handla direkt i bageriet eller förbeställa via deras webbshop. Det finns också möjlighet att hämta förbeställda varor i Stockholm.

Gullegårdens har även ett bageri och kafé på Öland för den som semestrar där.

Betyg: 4.9 (74 recensioner)
Plats: Brantingsgatan 33, 115 35 Stockholm
Kontakt: 070-438 11 22
Hemsida: Besök hemsida

2) Malvas glutenfria hantverksbageri

Vi besökte nyligen Malvas glutenfria hantverksbageri på Vikingagatan. Doften av nybakat bröd mötte oss direkt när vi klev in. Bagarnas passion för hantverket var tydlig i varje detalj.

Surdegsbröden och frallorna imponerade med sin djupa smak och saftiga konsistens. De håller sig färska länge tack vare den långa jästiden. Bullarna, bakade med smör och mjölk, smälte i munnen.

Vaniljkrämen, kokt på äkta vaniljstång, gav en lyxig touch till bakverken. Allt är glutenfritt och laktosfritt, men smakar precis som i ett vanligt bageri. Perfekt för alla med känsligheter.

Lina och Malva har verkligen lyckats skapa en äkta bagerikänsla, trots de speciella ingredienserna. Vi rekommenderar varmt ett besök för både glutenintoleranta och andra som uppskattar gott hantverk.

Betyg: 4.8 (83 recensioner)
Plats: Vikingagatan 3, 113 42 Stockholm
Kontakt: 073-396 32 86
Hemsida: Besök hemsidan

3) Kea Bageri

Vi besökte nyligen Kea Bageri i Bromma och blev imponerade av deras glutenfria utbud. Deras nybakade bröd doftar ljuvligt och smakar precis som vanligt bröd.

Bageriets specialitet är deras surdegsbröd, som är både saftigt och luftigt. Vi provade också deras kanelbullar som var perfekt söta och kryddiga.

Personalen är vänlig och kunnig om glutenfria alternativ. Priserna är rimliga för kvaliteten, med bröd från 40 kr och bullar från 25 kr.

Kea Bageri är ett måste för alla som söker goda glutenfria bakverk i Stockholm. Deras produkter är så bra att även icke-glutenintoleranta kunder älskar dem.

Betyg: 4,5 (73 recensioner)
Plats: Skaldevägen 59, 167 73 Bromma
Kontakt: 08-25 44 93
Hemsida: Besök hemsida

4) Fern & Fika

Vi besökte nyligen Fern & Fika i Stockholm och blev imponerade av deras glutenfria utbud. Bageriet ligger på Långholmsgatan i trendiga Södermalm.

Deras glutenfria bröd och bakverk är fantastiska. Vi provade en läcker kanelbulle och en saftig morotskaka som smakade precis som traditionella versioner.

Atmosfären är mysig och personalen är vänlig och kunnig om glutenfria alternativ. Priserna är rimliga för kvaliteten, med bullar från 35 kr och kakor från 45 kr.

Fern & Fika är öppet alla dagar från 09.00 till 18.00, även under helger och helgdagar. Det gör det enkelt att få tag på färskt glutenfritt bröd när som helst.

Betyg: 4,6 (534 recensioner)
Plats: Långholmsgatan 11, 117 33 Stockholm
Kontakt: 073-427 58 88
Hemsida: Besök hemsidan

5) Bröd & Salt Gamla stan

Vi besökte nyligen Bröd & Salt i Gamla stan och blev imponerade av deras nyrenoverade restaurang. Läget vid Skeppsbrokajen är fantastiskt, med en fin uteservering precis vid vattnet.

Menyn erbjuder både varma rätter och sallader. Vi provade deras burgare och surdegspizza, båda var utsökta. För den som har bråttom finns möjlighet att förbeställa via deras app.

Restaurangen serverar även alkohol, vilket gör det till ett perfekt ställe för en avslappnad middag. På sommaren kan man njuta av den härliga atmosfären på uteserveringen.

Betyg: 4,3 (267 omdömen)
Plats: Järntorget 83, 111 29 Stockholm
Kontakt: 076-103 55 09
Hemsida: Besök hemsida

Johanna Nielsen
Johanna Nielsen
Smakexpert
Senast uppdaterad, september 13, 2024
Johanna Nielsen är en erfaren matsmakare baserad i Stockholm. Med en bakgrund som kock och en examen i gastronomi från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, har hon finslipat sina smaklökar under 15 års arbete inom Sveriges kulinariska scen. I sin nuvarande roll analyserar Johanna livsmedel och maträtter för ledande svenska producenter och restauranger, där hon säkerställer kvalitet och smakbalans. Hon utvärderar smak, doft, textur och utseende på allt från traditionella svenska rätter till innovativa fusioner. Johanna deltar regelbundet i blindtester, optimerar recept och dokumenterar smakprofiler.
Rulla till toppen