Bästa mjukglassen i Stockholm

Bästa mjukglassen i Stockholm

Stockholm är känt för sin utsökta glass, och mjukglass är inget undantag. Vi har utforskat stadens utbud för att hitta de bästa ställena att njuta av denna krämiga läckerhet.

Från Gamla stan till förorterna finns det många platser att upptäcka perfekt mjukglass. Oavsett om du föredrar klassisk vanilj eller mer kreativa smaker, har Stockholm något för alla glassälskare.

1) La Gelateria SoFo

Vi besökte nyligen La Gelateria SoFo på Götgatan och blev imponerade av deras utsökta glass. Smakerna var intensiva och autentiska, med en perfekt krämig konsistens.

Personalen var vänlig och hjälpsam, och rekommenderade några av deras mest populära smaker. Vi provade både choklad och pistage, vilka båda var fantastiska.

Inredningen var enkel men stilren, med en mysig atmosfär som gjorde besöket extra trevligt. Priserna var rimliga för kvaliteten på glassen.

Betyg: 4.8 (223 omdömen)
Plats: Götgatan 90, 118 62 Stockholm
Webbplats: Besök webbplats

2) Stockholms Glasshus

På Stockholms Glasshus har vi hittat en riktig pärla för mjukglassälskare. Deras glass är krämig och smakrik, med en perfekt konsistens som smälter i munnen.

Vi blev imponerade av deras breda utbud av smaker. Från klassisk vanilj till mer vågade alternativ som saffran och lakrits finns det något för alla.

Priserna är rimliga, med en stor strut för omkring 40 kronor. Personalen är vänlig och hjälpsam, vilket gör besöket ännu trevligare.

Lokalen är liten men mysig, med några sittplatser inomhus och ute på trottoaren. Det kan bli köer under varma sommardagar, men det är värt väntan.

Betyg: 4,5 (560 recensioner)
Plats: Birkagatan 8, 113 36 Stockholm
Kontakt: 08-30 32 37
Hemsida: Besök hemsidan

3) Magnus Johansson Glass & Konfektyr

Vi upptäckte en gömd pärla för glass och konfektyr i Hammarby Sjöstad. Magnus Johansson erbjuder en unik upplevelse med sitt hantverk.

Deras praliner är en höjdpunkt. Vi provade en ask med 8 olika smaker och blev imponerade av de kreativa kombinationerna.

Glassmakarna är också enastående. Vi rekommenderar att prova deras säsongsbaserade smaker som använder färska, lokala ingredienser.

Priserna är lite högre än genomsnittet, men kvaliteten rättfärdigar kostnaden. En pralin kostar cirka 20 kr, medan en kula glass går för 35 kr.

Betyg: 4,4 (146 recensioner)
Plats: Torkhusgatan 3, 120 65 Stockholm
Kontakt: 08-791 90 21
Hemsida: Besök hemsida

4) ARYAM

Vi besökte nyligen ARYAM för att testa deras mjukglass. Smakerna var intensiva och glassen hade en krämig konsistens som smälte i munnen.

Inredningen var modern och stilren, med bekväma sittplatser. Personalen var vänlig och hjälpsam, vilket bidrog till en trevlig upplevelse.

Priserna var rimliga för kvaliteten. En enkel strut kostade 35 kr, medan en större bägare med tillbehör var 65 kr.

ARYAM erbjuder även veganska alternativ, vilket vi uppskattade. Deras chokladsmak var särskilt god, med en rik och fyllig kakaodoft.

Betyg: 4,5 (377 recensioner)
Plats: Sankt Paulsgatan 3, 118 46 Stockholm

5) Kungsholmens Glassfabrik

Vi besökte nyligen Kungsholmens Glassfabrik och blev imponerade av deras utbud. De erbjuder äkta gräddglass och sorbet gjord på plats med naturliga ingredienser.

Deras smaker är unika och spännande. Vi provade kardemumma, brownie och lakrits med turkisk peppar. Alla var utsökta och hade en perfekt konsistens.

Man kan njuta av glassen i caféet eller ta med hem i halvlitersförpackningar. För större sällskap gör de även glassbomber, perfekta för fester.

Fabriken ligger på Pipersgatan 14 och har öppet dagligen. På sommaren har de även en filial på Södermalm.

Betyg: 4.4 (376 recensioner)
Plats: Pipersgatan 14, 112 25 Stockholm
Kontakt: 08-650 58 04
Hemsida: Besök hemsida

6) SNÖ

Vi besökte SNÖ, en gelateria på Odengatan som imponerade oss med sin autentiska italienska glass. Här serveras dagsfärsk gelato med unika smaker som varierar från dag till dag.

Kenneth Erlandsson, som driver stället med sin sambo Cinzia Edman, har blivit utsedd till svensk glassmästare två gånger. Hans passion för kvalitet märks i varje smakfull kula.

Förutom glass erbjuder SNÖ även pasta och focaccia gjord på italienska råvaror. Vi provade dagens pasta och blev förtjusta i den genuina smaken.

För den som vill ha något extra finns glasstårtor och bakelser. Det är en perfekt plats för både glassälskare och de som söker en smak av Italien i Stockholm.

Betyg: 4,6 (1 recension)
Plats: Odengatan 92, 113 22 Stockholm
Kontakt: 08-32 30 10
Hemsida: Besök hemsida

7) Allgotths Glassbar

Vi hittade en äkta pärla i Allgotths Glassbar. Denna familjeägda glassbar öppnade 2010 och har sedan dess serverat härlig svensk glass från Dalarna.

Menyn är imponerande med många smaker att välja mellan. Förutom vanlig glass erbjuder de också mjukglass, milkshakes och slush. Vi provade deras mjukglass och blev helt sålda.

Inredningen har ett charmigt Dala-tema som ger en mysig atmosfär. Personalen är vänlig och hjälpsam, vilket gör besöket extra trevligt. Priserna är rimliga för kvaliteten man får.

Allgotths har utökat sitt utbud genom åren. Nu finns även kaffe, te och läsk för den som vill ha något annat än glass. Många strössel och såser finns också tillgängliga.

Betyg: 4,4 (336 recensioner)
Plats: Sjöviksvägen 49, 117 58 Stockholm
Kontakt: 070-717 11 68
Hemsida: Besök hemsida

8) Francis & Francis

Vi besökte nyligen Francis & Francis på Rådmansgatan. Deras mjukglass var krämig och smakrik. De erbjuder flera spännande smaker utöver vanilj, som jordgubb och choklad.

Glassen serveras i stora portioner till rimliga priser. Vi betalade 45 kronor för en stor strut. Personalen var trevlig och hjälpsam med smakprover.

Inredningen är enkel men mysig. Det finns några få sittplatser inomhus och ute på trottoaren. På sommaren kan det bli långa köer, särskilt på helgerna.

Glasscaféet ligger centralt nära Odenplan, perfekt för en glass efter shopping eller promenad i området.

Betyg: 3,7 (141 recensioner)
Plats: Rådmansgatan 41, 113 58 Stockholm

9) A.H. Glassbar

Vi besökte nyligen A.H. Glassbar på Skånegatan i Stockholm. Deras mjukglass är verkligen något speciellt. Smaken är krämig och intensiv, med en perfekt balans mellan sötma och smakdjup.

Glassen serveras i generösa portioner. Priset ligger runt 35-40 kronor för en stor strut, vilket känns rimligt för kvaliteten. Vi blev imponerade av det breda utbudet av toppings och såser.

Stället har en charmig atmosfär med sitt retro-inspirerade inredning. Personalen är vänlig och effektiv, även under rusningstid. Det finns några sittplatser inomhus, men många tar med sin glass för en promenad i närområdet.

Betyg: 4,1 (145 recensioner)
Plats: Skånegatan 83, 116 35 Stockholm
Kontakt: 072-350 31 49
Webbplats: Besök webbplats

10) StikkiNikki Götgatan

Vi besökte StikkiNikki på Götgatan och blev imponerade av deras gelato. Smakerna var intensiva och genuina, med en perfekt krämig konsistens.

Utbudet varierade från klassiska favoriter till spännande nya kombinationer. Vi provade en utsökt pistasch och en fräsch citronsorbet.

Personalen var vänlig och hjälpsam. De lät oss smaka på flera smaker innan vi bestämde oss. Priserna var rimliga för kvaliteten.

StikkiNikki erbjuder även catering och presentkort. Det gör dem till ett bra val för event eller gåvor till glassälskare.

Betyg: 4,4 (513 recensioner)
Plats: Götgatan 46, 118 26 Stockholm
Webbplats: Besök webbplats

Johanna Nielsen
Johanna Nielsen
Smakexpert
Senast uppdaterad, september 13, 2024
Johanna Nielsen är en erfaren matsmakare baserad i Stockholm. Med en bakgrund som kock och en examen i gastronomi från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, har hon finslipat sina smaklökar under 15 års arbete inom Sveriges kulinariska scen. I sin nuvarande roll analyserar Johanna livsmedel och maträtter för ledande svenska producenter och restauranger, där hon säkerställer kvalitet och smakbalans. Hon utvärderar smak, doft, textur och utseende på allt från traditionella svenska rätter till innovativa fusioner. Johanna deltar regelbundet i blindtester, optimerar recept och dokumenterar smakprofiler.
Rulla till toppen