Matevenemang i Stockholm

Njut av Stockholms bästa matupplevelser

Upptäck Stockholms spännande matupplevelse genom årets mest efterlängtade kulinariska evenemang.

Här finns något för alla smaker och preferenser, från vällagad husmanskost till finsmakare och fine dining.

Alla evenemang i Stockholm 2024

Stockholm bjuder på en mångfald av matevenemang under 2024. Här är en översikt över de mest populära tillställningarna som ingen matentusiast vill missa.

Street food festivalen 2024

Streetfoodfestivalen är en färgsprakande tvådagarsfest för matälskare i Norra Hammarbyhamnen. Besökare kan njuta av ett varierat utbud av streetfood, från lokala favoriter till internationella läckerheter.

Festivalen erbjuder också ett stort urval av drycker, inklusive hantverksöl och spännande cocktails. Med livlig musik och en energisk atmosfär är detta ett måste för alla som vill uppleva det bästa av Stockholms gatumatscen.

Sthlm Food & Wine 2024

Som Nordens största mat- och dryckesmässa är Sthlm Food & Wine en höjdpunkt i Stockholms matkalender. Evenemanget, som hålls på Stockholmsmässan i Älvsjö, samlar hundratals utställare och tusentals besökare under tre dagar i november.

Här kan man delta i vinprovningar, lära sig om mat- och dryckeskombinationer och upptäcka nya kulinariska trender. Med sitt parallella evenemang, Bak- & Chokladfestivalen, erbjuder mässan något för alla smaker.

smaka på stockholm

Smaka Good Food Festival 2024

Smaka på Stockholm är en årlig matfestival i hjärtat av Kungsträdgården, där besökare kan njuta av ett brett utbud av maträtter från Stockholms främsta restauranger och food trucks. Här kan du upptäcka allt från svenska klassiker till internationella smaker.

Festivalen bjuder även på en mängd olika dryckesalternativ, samt matlagningsuppvisningar och workshops ledda av några av Sveriges mest kända kockar. Med en livlig atmosfär, god mat och underhållning är detta en perfekt plats för alla som vill utforska Stockholms matscen.

Stockholm Beer and Whisky Festival 2024

För älskare av fina drycker är Stockholm Beer and Whisky Festival ett oumbärligt evenemang. Denna världskända mässa, som hålls på Nacka Strandsmässan i september, samlar ölbryggare och whiskydestillerier från hela världen.

Besökare kan delta i exklusiva provningar, lära sig om bryggnings- och destilleringsprocesser, och upptäcka nya favoriter bland hundratals olika drycker. Med sitt omfattande program av tävlingar och workshops är festivalen en upplevelse utöver det vanliga för både nybörjare och konnässörer.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna, datum och biljettförsäljning för alla matevenemang i Stockholm.

Tips för besökare

För att göra det mest av ditt besök på Stockholms matevenemang, här är några användbara tips:

  • Boka biljetter i förväg: Många evenemang har begränsat antal platser och kan bli slutsålda snabbt.
  •  Planera din rutt: Kolla in evenemangskartor i förväg för att maximera din upplevelse.
  •  Kom hungrig: Det finns massor att smaka på, så se till att du har gott om aptit!
  • Ta med kontanter: Även om de flesta ställen accepterar kort, kan det vara bra att ha lite kontanter för mindre inköp
  • Var öppen för nya smaker: Passa på att prova något nytt och spännande!

Kontakta oss

Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig, så ska vi hjälpa dig på bästa sätt!

Rulla till toppen