Gatuköksmat

Vad är gatuköksmat?

Gatuköksmat, eller street food, är snabb och prisvärd mat som serveras från vagnar, food trucks eller enklare kiosker. I Stockholm har gatuköksmat blivit ett populärt sätt att njuta av smaker från hela världen, utan att behöva sätta sig ner för en lång måltid.

Oavsett om du är sugen på en saftig burgare, tacos, dumplings eller en lokal klassiker som korv med bröd, finns det något för alla. Gatuköksmat ger dig en chans att uppleva spännande smaker på ett avslappnat sätt, oftast mitt i stadens puls.

Klassiska gatuköksrätter

Här är några av de mest populära gatuköksrätterna som du kan njuta av i Stockholm.

Tacos

Fyllda majs- eller vetetortillas med olika proteiner som kött, kyckling eller veganska alternativ, toppade med färska tillbehör.

Dumplings

Små degknyten fyllda med kött, grönsaker eller tofu, serverade med sojasås eller chiliolja.

Falafel wraps

Friterade kikärtsbollar inslagna i pitabröd eller tunnbröd, fyllda med sallad, hummus och tahini.

Hamburgare

Saftiga burgare med olika toppings som ost, sallad och dressing, ofta serverade från matvagnar.

Korv med bröd

En svensk klassiker med kokt eller grillad korv serverad i bröd och ofta toppad med senap, ketchup och rostad lök.

Bao buns

Ångade, mjuka bröd fyllda med saftigt kött, tofu eller grönsaker, ofta serverade med picklade grönsaker och sås.

Restauranger och matställen som specialiserar sig på gatuköksmat

Upplev Stockholms Mest Spännande Gatuköksmat och Internationella Smaker

Haqet

Stockholms enda trestjärniga Michelin-restaurang, känd för sin unika meny med skandinaviska influenser och högkvalitativa råvaror i en intim miljö.

Günter’s Korvar

En tvåstjärnig Michelin-restaurang som serverar lyxiga rätter med svenska råvaror och exotiska inslag, ledd av kocken Tommy Myllymäki.

XôI Vietnamese Street Food

Ännu en tvåstjärnig Michelin-restaurang, belägen i Långbro, där influenser från hela världen kombineras i en omfattande avsmakningsmeny.

The Streetfood Labs

En enstjärnig Michelin-restaurang som använder traditionella matlagningsmetoder över öppen eld för att skapa innovativa nordiska rätter.

Flippin’ Burgers

En anrik enstjärnig Michelin-restaurang som serverar eleganta rätter med fokus på nordiska och franska smaker i en historisk miljö.

Gatuköksmat i Stockholm

Stockholm erbjuder ett brett och varierat utbud av gatuköksmat med smaker från hela världen. Oavsett om du är ute efter en snabb lunch eller ett gott mellanmål på språng, finns det alltid något nytt och spännande att prova i denna livliga stad.

Utforska stadens bästa matvagnar och charmiga gatukök, och njut av snabba, smakrika samt prisvärda rätter som garanterat kommer att tillfredsställa din hunger!

Mat på språng – En del av stadens puls

Gatuköksmat är mer än bara snabbmat – det är en del av stadens kultur. I Stockholm är det inte ovanligt att se matvagnar och gatukök på varje hörn, särskilt under sommarhalvåret.

Gatuköksmat erbjuder en avslappnad och social matupplevelse där du snabbt och enkelt kan njuta av kvalitetsmat. Från små festivaler till vardagliga matpauser, gatuköksmat har blivit ett naturligt inslag i stadens matscen.

Kontakta oss

Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig, så ska vi hjälpa dig på bästa sätt!

Rulla till toppen